Ръководителят на Комитета за началник-щабове на въоръжените сили на САЩ

...
Ръководителят на Комитета за началник-щабове на въоръжените сили на САЩ
Коментари Харесай

Западните медии говориха за тайния път на прехвърляне на оръжие в Украйна

Ръководителят на Комитета за началник-щабове на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили посети скрито летище покрай украинската граница, откъдето се доставят оръжия за тази страна, оповестяват американските медии, базирайки се на представител на Пентагона.

Мили персонално наблюдаваше доставката на оръжие в Украйна, на летището се срещна с военните и прегледа по какъв начин се прави превозването на оръжия, сподели източникът на CNN, предава РИА Новости.

Летището, чието местонахождение не е разкрито, е нараснало от няколко полета дневно до 17 през последните дни.

Говорителят на Пентагона посочи, че съветските военни не са се пробвали да пресечен тези доставки, само че има опасения, че този канал може да бъде под прицел „ защото офанзивата продължава”.

Според тези данни в Киев е изпратена помощ от 14 страни, по-голямата част от които от Съединени американски щати в размер на 240 милиона $ от 350 милиона, отпуснати за тези цели. Сред доставените има " бронебойни " средства.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков предизвести, че доставката на оръжия от западните страни на Украйна може да се трансформира в дестабилизиращ фактор, който няма да способства за възобновяване на реда в тази страна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР