Ръководителят на катедрата по епидемиология и биостатистика в университета в

...
Ръководителят на катедрата по епидемиология и биостатистика в университета в
Коментари Харесай

Експерт: Китай чака втора вълна от корона вируса

Ръководителят на катедрата по епидемиология и биостатистика в университета в Хонконг Бен Коулинг предвижда втората вълна от епидемията на ковид в Китай, заяви АП.

Бен Коулинг признава, че ограниченията на китайските управляващи за битка с ковид към този момент дават резултати: броят на новите случаи на зараза понижават, производството и естествената интензивност последователно се възвръщат.

Според учения обаче тъкмо това може да докара до втората вълна на епидемията в страната.

На 31 декември 2019 година китайските управляващи оповестиха огнище на пневмония в Ухан. Причинителят на болестта е нов тип ковид, който получи формалното име Covid-2019.

Броят на умрелите от ковид в континентален Китай надвиши 3000, откакто управляващите оповестиха за нови 31 смъртни случая, съобщи ТАСС.

Най-малко 3012 станаха жертвите на ковид в Китай /без да се броят Хонконг и Макао/ Повечето от смъртните случаи /2305/ са регистрирани в Ухан.

През последното денонощие в Китай са доказани 139 нови случая на заразяване, което е малко повече от предния ден /119/, с което общият им брой доближи 80 409, прецизираха здравните управляващи. Само пет нови случая са регистрирани отвън Хубей. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР