Ръководителят на Френския национален киноцентър Доминик Бутона беше задържан под

...
Ръководителят на Френския национален киноцентър Доминик Бутона беше задържан под
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на френския киноцентър заради подозрение в изнасилване

Ръководителят на Френския народен киноцентър Доминик Бутона беше арестуван под стража по съмнения за полово посягане и опит за обезчестяване, заяви Агенция Франс Прес.
Жалбата е подадена от неговия 22-годишен кръщелник на 7 октомври за условия, датиращи от месец август 2020 година, разясниха от прокуратурата в Нантер, където са осъществени следствените дейности. Кръщелникът няма роднинска връзка с господин Бутона.
По думите на Еманюел Марсини, юрист на обвинения, Доминик Бутона няма никакви терзания по отношение на изхода на правосъдната процедура, защото не бил направил каквото и да било нарушаване.
Петдесет и една годишният продуцент беше назначен за началник на френския Национален киноцентър на 24 август 2019 година. В интервала 2007-2019 година той е оказал помощ за финансирането на 250 произведения, измежду които "Полиция " /2011/, "Недосегаемите " /2011/, "Вълчият вик " /2019/ и други
При назначението му редица френски кинодейци изрекоха своите опасения, че Бутона ще даде прекомерно комерсиална тенденция на този кино институт, напомня организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР