Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров нарече масовото изселване на

...
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров нарече масовото изселване на
Коментари Харесай

Кадиров: По заповед на проклетия Йосиф Сталин нашият народ е подложен на ужасяващ геноцид - масова депортация в Сибир и Казахстан

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров назова всеобщото изселване на чеченския и ингушския народ в Сибир и Казахстан през 1944 година жестоко закононарушение и приказва за нуждата да се помнят трагичните събития, с цел да се предотврати тяхното повтаряне. Това написа той в четвъртък в канала си в Telegram.

" 23 февруари 1944 година е денят на крещящо закононарушение против чеченския и ингушския народ. По заповед на лошотия Йосиф Сталин нашият народ е подложен на отблъскващ геноцид - всеобща депортация в Сибир и Казахстан. Причината е неоснователното обвиняване за съдействие с нацистките нашественици. Това беше единствено прикритие за осъществяване на репресии против цели народи ", написа Кадиров.

Кадиров отбелязва, че „ всичко това се случва, до момента в който десетки хиляди чеченци, един до друг с представители на други националности на страната, се бият безстрашно на полетата на Великата отечествена война “.

„ Обвиненията в изменничество бяха свалени от чеченския народ и нашите предшественици съумяха да се върнат в родината си. Те започнаха да живеят отначало, установявайки живота си лека-полека. Наш честен дълг е да помним тези трагични събития, с цел да предотвратим тяхното повтаряне ", разяснява още Кадиров.

„ Ние ще ценим нашата Родина, ще я пазиме от външни закани. И през днешния ден нашите момчета, като техните дядовци и прадядовци, са в челните редици на битката против сатанизма и нацизма, който още веднъж се пробва да вдигне глава “, съобщи Кадиров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР