Ръководителят на британската военна лаборатория Портън Даун заяви днес, че

...
Ръководителят на британската военна лаборатория Портън Даун заяви днес, че
Коментари Харесай

Британските военни химици не могат да кажат къде точно е произведен Новичок

Ръководителят на английската военна лаборатория Портън Даун съобщи през днешния ден, че откривателите в неговото звено не са открили къде тъкмо е създадено бойното нервнопаралитично вещество, с което бе токсичен предишния месец Сергей Скрипал.

Ние можахме да го идентифицираме като " Новичок " и да установим, че това е военен нервнопаралитичен сътрудник, сподели пред " Скай нюз " Гари Ейткънхед, началник на Портън Даун.

Не идентифицирахме точния източник, само че сме дали научна информация на държавното управление, което след това употребява редица други източници, с цел да образува заключенията, стигнали до вас, добави той.

Ейткънхед обаче удостовери, че субстанцията се създава по  " извънредно комплицирана методика, която е по силите единствено на страна ".

Той добави, че лабораторията продължава да работи за обезпечаването на спомагателна информация, която може да помогне за " приближаване " до източника на отровата. " Но до момента не бяхме в положение да създадем това ", призна специалистът.

Нашата работа е да дадем научни доказателства какъв тъкмо е нервнопаралитичният сътрудник. Ние установихме, че той е от едно съответно семейство и че е за военни цели. Но не е наша работа да кажем къде е създаден, сподели Ейткънхед. 

Той обаче е безапелационен, че отровата, употребена против Скрипал и щерка му, не е произведена в Портън Даун.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР