Ръководителят на AstraZeneca твърди, че може да осигури по-дълготрайна защита

...
Ръководителят на AstraZeneca твърди, че може да осигури по-дълготрайна защита
Коментари Харесай

Шефът на AstraZeneca: Ваксината ни пази възрастните хора по-дълго от мРНК препаратите

Ръководителят на AstraZeneca твърди, че може да обезпечи по-дълготрайна отбрана против COVID-19, изключително при по-възрастните хора, в сравнение с мРНК имунизациите на BioNTech/Pfizer и Moderna. Това съобщи Politico.

Главният изпълнителен шеф на фармацевтичния колос Паскал Сорио съобщи, че това може да е повода във Англия (където имунизацията на AstraZeneca е доста разпространена) да не се следят същите високи равнища на хоспитализации като в Европа , където Но и добави, че са нужни повече данни.

" Наистина е забавно, когато погледнете Англия, там имаше огромен пик на случаите, само че не толкоз доста хоспитализации спрямо Европа. В Обединеното кралство нашата ваксина се употребява за имунизиране на възрастни хора, до момента в който в Европа в началото се смяташе, че тя не работи при по-възрастните ", сподели Сорио пред радио BBC 4.
 AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 милиарда $ от януари до септември
AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 милиарда $ от януари до септември

Компанията чака " скромна доходност "

По думите му това може да се дължи на обстоятелството, че аденовирусната ваксина на AstraZeneca обезпечава по-добър Т-клетъчен отговор от мРНК имунизациите.

" Реакцията на антителата е тази, която задвижва незабавната отбрана на организма, когато сте атакувани от вируса. Реакцията на Т-клетките лишава малко повече време, с цел да се прояви. Но в реалност резултатът е по-траен, продължава по-дълго ", добави Сорио.

Антителата се свързват с вируса и му пречат да навлезе в клетките, с цел да провокира заболяване, само че броят им понижава с течение на времето след имунизацията. Съществуват няколко типа Т-клетки или бели кръвни кафези, които също играят роля в битката със болестта. Някои от тях откриват и убиват инфектирани кафези, а други оказват помощ за производството на специфични антитела, които нападат елементи от вируса.

Днес AstraZeneca открива във Англия нов център за научноизследователска и развойна активност на стойност 1 милиарда паунда.
 Руски шпиони откраднали формулата за имунизацията на AstraZeneca и Оксфордския университет
Руски шпиони откраднали формулата за имунизацията на AstraZeneca и Оксфордския университет

Русия, както постоянно, отрича
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР