Ръководителите на седем прокуратури в София настояват за удължаване срока

...
Ръководителите на седем прокуратури в София настояват за удължаване срока
Коментари Харесай

Шефовете на софийските прокуратури настояват да се удължи срокът за закриване на спецправосъдието

Ръководителите на седем прокуратури в София упорстват за удължение периода за закриване на профилираното правораздаване. Мотивите им са, че сегашният период - 27 юли, не е задоволителен за довеждане докрай и предаване на всички стартирани каузи.

Днес пленумът на Висшия правосъден съвет изслуша ръководителите на прокуратури в София по самодейност на прокурорската гилдия на съвета, съобщи Българска национална телевизия.

" Проблемите се показват в това, че считано от 27 юли, в случай че законът не бъде изменен, ще бъдат блокирани всички каузи, по които работим сега, защото до този миг всички магистрати и правосъдни чиновници ще бъдат преназначени. След приключване на този тримесечен период имаме седемдневен период да предадем всички каузи и преписки. На процедура ще се окаже по този начин, че няма да има нито административни ръководители, нито магистрати, нито правосъдни чиновници, които да извършат тази активност. Единственият метод да се позволи този проблем е да се удължи срокът, в коийто спецорганите да бъдат закрити ", сподели Ивайло Ангелов - административен началник на Апелативната профилирана прокуратура.

Магистратите оферират буферен интервал от 6 месеца за довеждане докрай и предаване на всички каузи, стартирани в спецправосъдието.

За чуване бяха поканени административните ръководители на Апелативна профилирана прокуратура, Военно-апелативна прокуратура, Апелативна прокуратура – София, Специализирана прокуратура, Военно-окръжна прокуратура – София, Софийска градска прокуратура и Окръжна прокуратура – София.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР