Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН) планират да изпълнят през

...
Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН) планират да изпълнят през
Коментари Харесай

Русия планира 12 пуска на междуконтинентални балистични ракети през 2018-а

Ракетните войски със стратегическо предопределение (РВСН) възнамеряват да изпълнят през настъпващата година 12 пуска на междуконтинентални балистични ракети (МБР), в частност, за потвърждаването на правилността на признатите конструкторски решения за развиването на перспективните разработки. Това оповестиха пред ТАСС от Министерството на защитата на Русия, по отношение на отбелязването на 58-ата годишнина от съставянето на РВСН. През миналата година РВСН са изпълнили пет пуска на ракети, оповестяват още от военното ведомство.

На 17 декември 1959 година излиза разпореждане на Съвета на министрите на Съюз на съветските социалистически републики, в сходство с което е учредена длъжността командващ Ракетните войски и е формиран Главен щаб на РВСН и други органи на военното ръководство.

„ От момента на образуването на РВСН са извършени повече от 5 хиляди пуска, в това число към 500 учебно-боеви, в хода на оперативна и боева подготовка на войските ", осведомиха от министерството на защитата.

В РВСН са съсредоточени повече от две трети от нуклеарните носители на стратегическите нуклеарни сили на Русия, способни да решат задания за поразяването на обекти на територията на съперника. Всекидневно на пост в състава на дежурните сили се намират към 6 хиляди души.

В състава на РВСН през днешния ден има към 400 пускови установки с МБР. Делът на новите ракетни комплекси ще нараства непрекъснато, акцентират от съветското военно ведомство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР