Ракетата-носител Союз-2.1б с двигателната установка Фрегат и автоматичната станция Луна-25,

...
Ракетата-носител Союз-2.1б с двигателната установка Фрегат и автоматичната станция Луна-25,
Коментари Харесай

Русия с първа мисия до Луната от близо половин век

Ракетата-носител " Союз-2.1б " с двигателната установка " Фрегат " и автоматизираната станция " Луна-25 ", излетя от космодрума Восточный в 02:10 ч. московско време, оповестява сътрудник на. Това е първата задача в историята на модерна Русия (от 47 години насам) до естествения сателит на Земята.

На 16 август апаратът би трябвало да навлезе в окололунна орбита, а кацането на Луната се чака на 21 август. Предвижда се модулът да се приземи наоколо до кратера Богуславски.

Основната задача на " Луна-25 " ще бъде да отработи технологията за меко кацане. При тази задача за първи път галактически уред ще кацне на Южния полюс на Луната. Сондата ще изследва вътрешната конструкция и ще изследва естествените запаси, в това число водата, както и въздействието върху повърхността на Луната на галактическите лъчи и електромагнитната радиация.

Последната лунна задача на Съюз на съветските социалистически републики беше изпращането на галактическата сонда " Луна-24 ", от космодрума Байконур на 9 август 1976 г. В резултат на разбора на резултатите от този полет за първи път бяха получени безапелационни доказателства за съществуването на вода на Луната. 
 Снимка 629477
Източник:

Следващото меко кацане на Луната се случва 37 години по-късно, на 14 декември 2013 година, когато китайският галактически транспортен съд Chang`e-3 достави лунохода Yutu на Луната.
 Кой има Луната?
Кой има Луната?

Много или малко са 25 $ за акър на спътника на Земята?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР