рагът на кешовите разплащания се запазва на 10 000 лева,

...
рагът на кешовите разплащания се запазва на 10 000 лева,
Коментари Харесай

Таванът на кешовите плщания остава 10 бона

рагът на кешовите разплащания се резервира на 10 000 лв., реши Бюджетната комисия на Народното събрание на днешното си съвещание. Това е записано в измененията на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които бяха гласувани на второ четене в отрасловата комисия.

Досега депутатите взеха решение, с изключение на да се резервира прагът за кешовите разплащания на 10 000 лв., да освободят от данък бирата, създадена в домашни условия. Все още най-спорните текстове предстоят да бъдат гласувани. 

От горещи диспути, които не са директно свързани с данъчната политика, до съответни нападки – по този начин протича съвещанието на Бюджетната комисия, където се разискват на второ гласоподаване измененията в данъчните закони за следващата година.

Въпреки че имаше редица оферти за понижаване на прага на кешовите заплащания, той се резервира на актуалното равнище от 10 000 лв. , а ръководителят на комисията Йордан Цонев се обърна към Министерството на финансите, което при всеки бюджет предлага намаляването на прага, по този начин:

" Италия да вземем за пример опита - на 999 евро, заставам 2 години там и разбра, че това е неуместно, че не работи и се върна към 5000 евро ".

С възприятие за комизъм депутатите утвърдиха концепцията домашната бира, която сега не е обложена с данък, да бъде освободена от подобен. Дебат сред Румен Гечев от Българска социалистическа партия и Йордан Цонев от Движение за права и свободи:

" Пътят от фабриката за бира до домашната бира не е доста дълъг ", означи Румен Гечев.

" Проф. Гечев, той и пътят от казана до фабриката за ракия също е доста пай. Но казана сме го разрешили, всички вършим вино или най-малко множеството, също вършим и ракия и имаме право.(...) Да, желаеме да опитаме тази домашна бира ", добави Йордан Цонев. 

Според вносителя на предлагането Даниела Божинова от ПП-ДБ сега производителите на домашна бира са към 2000 души в България, само че се усилват.  " Това е остаряла гурбетчийска българска традиция - да се прави домашна бира ", уточни Божинова. За персонална консумация се счита количество до 100 литра.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР