Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс

...
Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от турнира за сериите Мастърс 1000 в Рим

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на шампионата от сериите “Мастърс 1000” в Рим. Контузия и липса на шанс попречиха на първата ракета на България да покаже най-хубавото от себе си против американеца Тейлър Фриц и Димитров отстъпи с 2:6, 7:6(11), 1:6.

Ако завоюва против американеца, в идната фаза Димитров ще играе против Александър Зверев или Нуно Боржеш, от който загуби на Откритото състезание на Австралия по-рано през годината.

Григор отстрани в италианската столица японеца Йошихито Нишиока със 7:5, 6:4 и Теренс Атман (Франция) със 7:6(3), 6:3, като единственият сложен миг за него бе в първия гейм на мача против французина, когато той изложи на риск глезена си заради рухване.

Димитров и Фриц са играли два пъти между тях, като имат по една победа. И двете срещи са на клей шампионати, като в Мадрид през 2019-а Фриц надвива със 7:6(8), 7:6(4), а през предходната година Григор си връща с триумф с 3:6, 7:5, 7:6(2) на полуфиналите в Женева.

Американецът сега е 13-ти в международната класация, а най-хубавото му класиране е №5 на 27 февруари 2023 година. Той завоюва купата в Делрей Бийч през този сезон, игра четвъртфинал на Откритото състезание на Австралия и доближи до полуфиналите в Мадрид. Григор също влезе в Топ 4 на " Мастърс " шампионата в испанската столица. За българина това е трети осминафинал в Рим, а най-хубавото му класиране досега във Вечния град е полуфинал през 2014 година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР