Рафинерията “Лукойл- Нефтохим да мине под държавен контрол чрез особен

...
Рафинерията “Лукойл- Нефтохим да мине под държавен контрол чрез особен
Коментари Харесай

На първо четене: Парламентът спря вноса на руски петрол в България

Рафинерията “Лукойл- Нефтохим ” да мине под държавен надзор посредством необикновен представител, който да бъде назначен от  управляващите. Това взеха решение депутатите на първо четене. Той би трябвало да е виновен пред Народното събрание и следен от него.

Законопроектът е импортиран от Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ и Ивайло Мирчев. Вносителите показват, че особеният търговски шеф в Лукойл ще се избира по предложение на Министерския съвет , а в изключителни случаи, при които няма настоящо Народно заседание, особеният шеф ще се назначава от Министерския съвет.

Особеният търговски шеф ще бъде прецизно следен от Комисията по икономическа политика и нововъведения, както и от Народното събрание в целокупност. Той ще бъде длъжен да показва подробни шестмесечни проекти за деяние, които ще са неразделна част от контракта за ръководство и ще бъдат одобрявани от Комисията по икономическа политика и нововъведения. Българското държавно управление би трябвало да приключи потреблението на дерогацията на Европейския съюз , която ѝ разрешава да внася съветски недопечен нефт до края на 2024 година

Диверсификация на доставките на недопечен нефт и използването на разпоредбите за достъп до отворена инфраструктура са основни за обезпечаване на конкуренция на българския пазар на горива, както и обезпечаване на равнопоставен достъп до предпазване на рафинирани артикули и пристанищни услуги за всички търговци на горива.

След прекратяването на концесионния контракт с Лукойл за употреба на петролния терминал Росенец идната стъпка е отпадането на дерогацията за импорт на съветски нефт и петролни артикули за преправка. В случай, че компанията не съблюдава изискването за цялостна диверсификация на доставките на недопечен нефт, държавното управление ще би трябвало да сложи рафинерията и всички останали активи, притежавани от Лукойл, под държавен надзор посредством необикновен търговски шеф.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР