Рафаел Надал започва своята седмица №900 в топ 10 на

...
Рафаел Надал започва своята седмица №900 в топ 10 на
Коментари Харесай

Рафа посрещна седмицата с недостижим рекорд и нов треньор


Рафаел Надал стартира своята седмица №900 в топ 10 на международната класация. За пръв път той влезе в тази елитна компания на 18 години на 25 април 2005 и в никакъв случай не я е напускал.

На 36 години, той продължава да бъде наоколо до върха. Дори и да не съумя да се завърне на него в последните седмици на сезона, той е №2 в класирането.

Рафа преодоля върха на Джими Конърс от 789 следващи седмици в топ 10 през 2020 година, до момента в който Федерер е трети със 742 (от 2002 до 2016).

Това достижение обаче бе съпроводено и от непредвидена вест. След като работеше с Франсиско Роиг през цялата се кариера, той приключи съдействието си със експерта през предходната седмица, като в този момент разгласи името на неговия заместител в треньорския си щаб – Густаво Маркачио, част от екипа на академията му в Майорка.

Аржентинецът е част от Rafa Nadal Academy от 20 месеца, а в този момент ще получи покачване, заставайки до Карлос Моя и Марк Лопес.

„ Здравейте всички. Искам да оповестя, че Густаво Маркачио се причислява към техническия ни екип. Той работи в академията от април 2021 и съм наясно, че е положително допълнение към тима ни. Със сигурност ще ни помогне да останем на правия път. Добре пристигнал, Густаво!, “ написа Матадора в Instagram.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР