Рафаел Надал, който днес празнува рожден ден и навършва 37-годишна

...
Рафаел Надал, който днес празнува рожден ден и навършва 37-годишна
Коментари Харесай

С поглед към завръщане на корта: Рафаел Надал претърпя операция в Барселона

Рафаел Надал, който през днешния ден чества рожден ден и навършва 37-годишна възраст, е претърпял интервенция в Барселона през вчерашния ден. Новината беше обявена първоначално от голям брой таблоиди в родината на Матадора, който се е подложил на артроскопия поради проблемите му се левия илиопсоас, които го държат отвън кортовете от към този момент близо половин година. Самата намеса пък е била осъществена от екипа на доктор Франсоа Филипон, доктор Жауме Виларо и доктор Анхел Руис Которо, последният от които е по-известен като дългогодишният доктор на 22-кратния първенец от Големия шлем.

Рафа за последно игра по време на Аустрелиън Оупън, когато претърпя загуба във втория кръг от Макензи Макдоналд и си потегли контузен от корта, като точно контузията получена тогава продължава да основава съществени главоболия на някогашния номер едно. Според първичните упования, то Надал трябваше да се завърне на корта още за Мастърса в Индиън Уелс, като след това беше взето решение подновяването на присъединяване в Тура на днешния рожденик да се случи за началото на клей сезона. В последна сметка самият испанец в средата на предишния месец оповести тъжната вест, че по всяка възможност няма да го забележим в игра през актуалната тенис акция, като завръщането му се чака да се случи за началото на 2024-та година, по време на която Матадора ще си вземе последно довиждане с шампионатите в АТР Тура, преди евентуално да окачи ракетата си на стената.

По мотив вчерашната интервенция на към този момент 37-годишния Надал пък се чака по-късно през днешния ден 14-кратният притежател на трофея от Ролан Гарос независимо да разгласява в обществените мрежи спомагателна информация за положението си след извършената хирургическа намеса.

This afternoon Nadal underwent an arthroscopic surgery to treat his left psoas problem.

On Saturday morning Rafa himself will disclose some more details about his condition
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР