В северната част на Италия времето е лошо с обилни

...
В северната част на Италия времето е лошо с обилни
Коментари Харесай

Вълна от лошо време съсипва реколтата в Италия

В северната част на Италия времето е неприятно с значителни дъждове и градушки, а в планинските региони превалява сняг. Националната конфедерация на фермерите Coldiretti отчита, че неприятното време и провокираните от това наводнения, са унищожили стотици хектари царевица, пшеница, соя и зеленчуци, озовали се под вода и свлачища. Нанесени са и щети по лозята, заяви в преписка БНР.

Най-тежка е ситуацията във Венето и Ломбардия. Гражданска отбрана предизвестява за хидрогеоложки опасности и през идващите 24 часа във към този момент потърпевшите северни райони. Вълната от неприятно време, която връхлетя Северна Италия не стопира отденонощия. В област Венето е разгласен червен код. На места там са паднали рекордни превалявания от 230 литра на квадратен метър в границите на 6 часа. 

Гръмотевични стихии се развихрят и над областите Лигурния, Ломбардия, Пиемонте, Емилия – Романя, където равнището на река По и притоците ѝ се покачва осезателно. В Милано, са наводнени регионите, където текат реките Севезо и Ламбро. В центъра на града, бурятa събори дърво върху трамвайната линия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР