Президентът на Украйна Володимир Зеленски прие закон, който позволява на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски прие закон, който позволява на
Коментари Харесай

Зеленски прие закон, който позволява на затворници да служат в украинската армия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски одобри закон, който разрешава на избрани пандизчии да се причислят към украинските военни сили, предава Българска телеграфна агенция.

Това развиване, както беше обявено от Ройтерс и доказано от украинския парламент, бележи забележителна смяна в метода на страната за подсилване на нейните военни редици.

Това ново законодателство е ориентирано съответно към избрани групи наказани, като им предлага опция да служат в армията. Подробности за това кои категории наказани дават отговор на изискванията не са оповестени, само че този ход се преглежда като метод за подсилване на армията на фона на продължаващите провокации.

Зеленски подписа и различен закон, ориентиран към обезпечаване на по-стриктно съблюдаване на протоколите за готовност. Съгласно това ново предписание лицата, които не съблюдават условията за готовност, ще бъдат изправени пред санкции. Тази стъпка акцентира уговорката на държавното управление да поддържа постоянна и дисциплинирана военна мощ в тези сложни времена./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР