Рафаел Надал бе много доволен от представянето си след категоричната

...
Рафаел Надал бе много доволен от представянето си след категоричната
Коментари Харесай

Надал: Това бе най-силният ми мач от началото на турнира


Рафаел Надал бе доста удовлетворен от представянето си след безапелационната победа над Лоренцо Сонего в трети кръг на Уимбълдън. Това бе първа чиста победа за испанеца от началото на шампионата, откакто загуби по един сет против Франсиско Серундоло и Ричардас Беранкис.

„Без подозрение, това бе най-силният ми мач от началото на шампионата. Внесох някои усъвършенствания в играта си и съм доста удовлетворен, че всичко се подреди. Направих доста неща по-добре спрямо предходните два мача, най-много от позиция на мотивацията, експанзията и излизането на мрежата. Постигнах превъзходен резултат против доста добър състезател. Няма по какъв начин да не съм доволен“ – разяснява международният №4 на конференцията след дуела.

По време на мача Надал не бе удовлетворен от виковете на Сонего по време на някои от разиграванията. След края на дуела двамата организираха нескончаем диалог на мрежата, като след това испанецът призна, че не е подходил вярно и че това е трябвало да се случи в съблекалнята.

„Постъпих погрешно. Вероятно не биваше да беседвам за това с него при мрежата. Извинявам се, грешката е моя. За мен не е проблем да си призная, когато съм сбъркал. С Лоренцо разговаряхме в съблекалнята, само че няма да кажа нищо повече по тази тема“.

„Етиката е разбиране, което е доста мъчно да бъде дефинирано. Нещо, което е вярно за един човек, може да е погрешно за различен. Трудно е да се дефинира границата. Мисля, че най-важното е да се държиш по този начин, че да можеш по-късно да спиш умерено. Ако това не се случи и се чувстваш незадоволен, значи най-вероятно си направил нещо неетично“ – сподели Матадора.

Надал показа и упованията си за осминафинала, където ще се изправи против международния №25 Ботик Ван де Зандсхулп.

„Ботик е измежду играчите, които означиха голям напредък тази година. Мачът против него на Ролан Гарос беше съществено предизвикателство, а в този момент най-вероятно ще ми бъде още по-трудно. Той е приключен състезател и има голям брой игрови качества, с които би могъл да ме затрудни. За да го победя, би трябвало да играя по този начин, катко против Сонего – с доста сила и експанзия, както и с вярната психическа настройка. Той безспорно е сложен конкурент, само че на осминафинал на Големия шлем всички са такива“.

Испанецът разяснява и отсъствието от Уимбълдън на рекордьора по трофеи в шампионата – Роджър Федерер. Надал съобщи, че мачовете против швейцареца му липсват, както и че съгласно него неналичието на Маестрото се отразява доста отрицателно на мъжкия тенис.

„Не е хубаво, че Роджър не е тук, само че подобен е животът. Часовникът тиктата и времето не стопира за никого. Трябва да привикваме с това. Роджър евентуално е най-големият ми противник, само че все пак взаимоотношенията ни постоянно са били чудесни. Трудно е да опиша всичко, което сме претърпели дружно на корта. Той несъмнено ми липсва. Мисля, че освен аз мисля по този начин. Федерер липсва на тениса като цяло – на играчите, на уредниците, на почитателите, всички. Това не важи единствено за Уимбълдън. Роджър е значим за всеки шампионат и постоянно, когато го няма, липсва на всички ни“ – приключи първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР