Радиостанция за кънтри музика в САЩ, която първоначално отказва да

...
Радиостанция за кънтри музика в САЩ, която първоначално отказва да
Коментари Харесай

Скандал за новата песен на Бионсе, феновете я искат по кънтри редиостанциите

Радиостанция за кънтри музика в Съединени американски щати, която в началото отхвърля да пусне песента на Бионсе, към този момент е присъединила новите песни на изпълнителката в ротацията след онлайн буря от известия на недоволни почитатели. 

Във вторник почитател на Бионсе се е свързал с радиостанцията KYKC в Оклахома, с цел да изиска песента ѝ Texas Hold `Em - една от двете, пуснати изненадващо по време на Супербоул, където 32-кратната носителка на Грами разгласи и втория албум от трилогията си Renaissance.

Станцията отговори на настояването с имейл от генералния управител Роджър Харис. " Ние не пускаме Beyoncé по KYKC, защото сме станция за кънтри музика ", написа Харис.

Фенът разгласява скрийншот на отговора в X, до скоро Twitter, обвинявайки радиостанцията в " очевиден расизъм и дискриминация " в обява, която приканва другите да " изпратят имейл до радиостанцията, с цел да изискат песента ", написа Guardian.

С бързи темпове по-късно постът се популяризирал във почитател базата на Бионсе, наречена Beyhive. Сред потребителите, които споделиха туита - който досега е събрал над 3,5 млн. гледания - беше @BeyLegion, почитател акаунт с близо половин милион почитатели.

И двата нови сингъла на Бионсе - Texas Hold `Em и 16 Carriages - бяха необятно считани за кънтри части, които алармират за западния уклон на идния ѝ албум, вместо за денс и хаус традициите в първата част на Renaissance през 2022 година

В Texas Hold `Em родената в Хюстън звезда пее за покъщнината, питейните заведения и " суровото уиски " под звуците на банджо, изсвирено от фолк звездата Рианън Гидънс.

Харис показа пред " Ню Йорк Таймс ", че станцията е получила стотици имейли и телефонни позвънявания с молба за Texas Hold `Em. " Никога в кариерата си не съм се сблъсквал с нещо сходно на количеството известия, които получихме в поддръжка на песента ", сподели той.

South Central Oklahoma Radio Enterprises (Score), компанията майка на станцията, съобщи пред Entertainment Weekly, че Харис просто е бил " отхвърлен и не е знаел друго ", че Бионсе е издала кънтри музика.

" Досега тя не е била " кънтри реализатор " - сподели Харис пред EW. " Така че отговорихме на имейла по същия метод, по който бихме дали отговор на някой, който изиска ария на Rolling Stones по нашата кънтри станция ".

Той сподели, че станцията не е разполагала с файла за песента, когато е била поискана, само че по-късно го е разкрила - както и файла за 16 Carriages.

Четири часа след експлоадирането на онлайн акцията станцията разгласява в Twitter фотография на цифров лист, на който се вижда, че Texas Hold `Em е прибавен в плейлистата.

" Постъпват доста позвънявания ", написа KYKC. " Ще се появи след минути. "

Определението на кънтри музиката и това, което спада към този род, се е оказвало спорно в предишното.

През 2016 година мощно въодушевеното от кънтри парче на Бионсе Daddy Lessons беше отхвърлено от комисията по кънтри музика на Звукозаписната академия, което го направи неуместно за кънтри Грами.

По-късно тя извърши песента на премиите на Асоциацията за кънтри музика дружно с Dixie Chicks в изненадващо осъществяване, което провокира нов кръг от полемики към политиката на кънтри музиката и двусмислените класификации.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР