Повръщане и стомашни болки след закуска със сандвич с яйце

...
Повръщане и стомашни болки след закуска със сандвич с яйце
Коментари Харесай

Директорът на градината, в която се натровиха 48 деца: От РЗИ се съмняват в годността на яйцата

Повръщане и стомашни болки след закуска със сандвич с яйце и сирене – това са недоволствата на 48 деца, посетили детска градина в Сливен. Сандвичите били приготвени в кухнята на детското заведение, което е затворено от здравните управляващи незабавно след случилото се.

„ Всички деца са в положително общо положение. Нямаме сведения за новопостъпили в незабавното поделение и в инфекциозното поделение. Учителите от групите поддържаха непрекъсната връзка с децата през уикенда. Все още не е открито дали е отравяне от храната ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” шефът на детска градина „ Елица ” Надя Стоянова.

Тя изясни, че пробите взети от РЗИ към момента на излезли, само че храната се подготвя в самото детско заведение, като са спазени всички условия.

„ Нямаме подозрения по отношение на приготвянето на храната. От РЗИ преглеждат разновидността натравянето да е от самите яйца. Те ни бъдат доставяни, като по-късно ги съхраняваме в хладилници при подобаваща температура ”, добави Стоянова.

По думи на шефа детското заведение работи в днешния ден, само че някои родители превантивно са спрели своите деца от визити на детската градина.

„ Заедно със зам.-кмета на Сливен, е направена организация да бъде приготвена храна в друга детска градина и млечна кухня. Храната ще бъде доставена в еднократни опаковки, които по-късно ще бъдат изхвърлени ”, посочи Стоянова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР