Радикалните му предложения и пламенната му, изпълнена с ругатни реторика

...
Радикалните му предложения и пламенната му, изпълнена с ругатни реторика
Коментари Харесай

Кой ще управлява Аржентина: Десен анархокапиталист или ляв икономист, докарал 140% инфлация

Радикалните му оферти и пламенната му, изпълнена с хули изразителност накараха някои аржентинци да гласоподават за Маса , въпреки и не толкоз въодушевено. Кристиан Ариел Хакобсен, 38-годишен фотограф, съобщи, че е дал своя вот за Маса, с цел да предотврати " плана на Милей, който излага на риск демокрацията ".

В дните преди изборите по улиците на Аржентина се усещаше паника. Хората с разполагаем приход бързаха да купуват артикули в очакване на възможна обезценка на валутата, припомняйки си, че държавното управление девалвира песото с близо 20% в деня след предварителните избори през август. Аржентинците също така купуваха долари и изтегляха депозити в твърда валута, защото песото форсира така и така постоянното си обезценяване.

Тазгодишната акция на Маса беше предшествана от друга преди осем години, когато той приключи на разочароващото трето място и беше изхвърлен от конкуренцията. Сега той ще има късмет на балотажа. Тази конкуренция ще дефинира дали Аржентина ще продължи да има лявоцентристка администрация или ще завие внезапно надясно.

51-годишният Маса приключи преди всичко на вота в неделя , макар че по негово време инфлацията набъбна до 140% , а националната валута се срина. Той сподели на гласоподавателите, че е наследил така и така неприятното състояние, влошено от опустошителната суша, която унищожи износа на страната, и ги увери, че най-лошото е отминало.

В последните дни на акцията той концентрира огромна част от силите си върху това да предизвестява гласоподавателите да не поддържат Милей, представяйки го като опаснен новобогаташ. Той твърди, че проектите на Милей могат да имат опустошителни последствия върху стратегиите за обществено подкрепяне, образованието и опазването на здравето. Министерствата на опазването на здравето, образованието и общественото развиване са измежду тези, които Милей желае да закрие.

Подкрепата на десницата е разграничена сред Милей и други двама претенденти, до момента в който Маса към този момент е консолидирал съвсем цялата поддръжка на левицата, сподели Роман от " Атлас Интел ".

Снощи Маса даде сигнал, че ще се опита да притегли членове на други партии за втория тур.

" Ще прикани за държавно управление на националното единение - държавно управление на националното единение, построено върху основата на събирането на най-хубавите персони, без значение от тяхната политическа принадлежност ", сподели той.

Маса би могъл да откри общ интерес и с други дългогодишни държавни чиновници, доста от които настръхнаха от кандидатурата на Милей и заканите, които тя съставлява.

Милей, който в деня на изборите навърши 53 години, дефинира Маса и други като част от закостенялата и корумпирана върхушка , сложила на колене втората по величина стопанска система в Южна Америка .

" Днешният ден е исторически, тъй като две трети от аржентинците гласоподаваха за смяна ", съобщи Милей в тирада предходната вечер в предизборния си щаб. " Те гласоподаваха за опция на това държавно управление на нарушители, които желаят да ипотекират бъдещето ни, с цел да останат на власт. "

Той също по този начин се показва като кръстоносец против това, което назовава злокобните сили на социализма вкъщи и в чужбина. Противопоставя се на половото обучение, феминистките политики и абортите, които са законни в Аржентина. Отхвърля и концепцията, че хората имат роля в причиняването на климатичните промени.

Това може да е отблъснало някои гласоподаватели, споделя Бенджамин Гедан, шеф на Програмата за Латинска Америка във вашингтонския Център " Уилсън ".

Като претендент на антисистемните партии, Милей беше безспорната звезда на акцията. Когато наближаваше изборната секция, автомобилът му беше обграждан от толкоз доста хора, че му трябваше фаланга от бодигардове . Групи поддръжници хвърляха цветя върху колата му.

" В медиите имаше чувство за наложителност към Хавиер Милей, само че той изплаши прекалено много гласоподаватели и в последна сметка получи тъкмо същата поддръжка, каквато имаше преди два месеца ", споделя Брайън Уинтър, дълготраен специалист по Аржентина и вицепрезидент на основания в Ню Йорк " Съвет на Америките ". " И в този момент мисля, че имаме в действителност несигурна конкуренция. Ще бъде в действителност напрегната. "

В речта си предходната вечер Милей наподобява се опита да се хареса на тези, които може би са потръпвали от бомбастичните му изявления, и да си върне преимуществото.

" Не сме пристигнали тук, с цел да лишаваме права, а с цел да отнемем привилегии ", сподели той.

Каквито и да са резултатите, Милей към този момент е вкарал себе си и своята либертарианска партия в политическа конструкция, доминирана от лявоцентристка и дясноцентристка коалиция в продължение на съвсем две десетилетия. В празнично въодушевление в предизборния си щаб, той съобщи, че предварителните резултати сочат, че партията му е спечелила 40 места в долната камара на Конгреса и осем в Сената.

Въпреки това поддръжниците му извън показаха отчаяние.

" Няма да скрия, усещам известна мъка ", сподели Гастон Япур, 35-годишен вносител на кафе. " Но въпреки всичко има втори тур, не би трябвало да се отхвърляме. Който се бори, не е надвит, а ние би трябвало да продължим да водим борбата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР