Работник отново бе заснет да чупи с чук на малки

...
Работник отново бе заснет да чупи с чук на малки
Коментари Харесай

Работник отново чупи с чук жълтите павета на София

Работник още веднъж бе сниман да чупи с чук на дребни части част от жълтите павета, които са на площад " Свети Александър Невски ". Кадрите, публикувани от организация " Булфото ", са направени следобяд в събота. В неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова реагира със опасност за налагане на санкция от 200 000 лева, в случай че се потвърди нарушаване.

Още в събота по проблема реагира Борис Бонев, общински консултант от " Спаси София ".

" И до момента в който Йорданка Фандъкова и сянката ѝ Георги Георгиев (председател на Столичния общински съвет) се кълнат по малките екрани, по какъв начин няма да позволяват повече опити с жълтите павета, на терен мърлявата и некачествена работа си продължава. Толкова за техния престиж, толкоз за тяхната дарба да ръководят този град, толкоз за кухите им ПР обещания ", написа " Спаси София " във фейсбук.

Дежавю

През октомври 2022 година също се разпространяваше видео, което показваше по какъв начин здрави павета се удрят с чук, с цел да се начупят и по-късно да бъдат напаснати към този момент дребните части от тях. Затова преди дни от Столичната община оповестиха, че изпълнителят на ремонта на паважната настилка е санкциониран със 100 000 лв. за увреждане на културно завещание

Фирмата, която реди жълтите павета пред Народното събрание, изпрати своя позиция, в която показва, че паветата са взети с протокол, в който категорично е посочено, че са бракувани.

Фандъкова: Ще наложа 200 000 лева санкция при нарушаване

200 000 лева е санкцията, която ще наложа на компанията “Трейс груп холд ”, в случай че се откри, че неин служащ за повторно съзнателно чупи цяло жълто керамично паве, написа в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

В поста си тя напомня, че през октомври предходната година към този момент е наложила глоба от 100 000 лева за потвърдено съзнателно чупене нацяло керамично паве от служащ на компанията.

“Налагането на оптималния размер на глобата е наложително, както при наново нарушаване, по този начин е откакто през есента желаех от изпълнителя спомагателни механически ръководители на обекта, както и инструктажи към служащите за работа с обекти, част от културно-историческото завещание на София ”, написа кметът.

Фандъкова показва, че всички записи от видеонаблюдението на Столична община в зоната към този момент са свалени. Те се преглеждат, осъществена е и инспекция на място. Ще се подаде и сигнал до Столична дирекция на вътрешните работи, за изясняване на всички обстоятелства. Случилото се ще бъде открито и няма да остане без последствия.

Пренареждането на жълтите павета по бул. “Цар Освободител ”, в сектора от бул. “Васил Левски ” до Българска академия на науките, е част от плана за възобновяване на централната градска част. Площта му е под 1.5% от всички планувани за ремонт площи в зоната, а цената му по контракт е 204 хиляди лева Заради откритото разбъркване на жълтите павета приемането на сектора е спряно, а разплащания за него от Столична община не са осъществявани.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР