Работим усилено през цялата работна седмица, ставаме рано, лягаме си

...
Работим усилено през цялата работна седмица, ставаме рано, лягаме си
Коментари Харесай

Спането през уикенда няма да помогне

Работим интензивно през цялата работна седмица, ставаме рано, лягаме си късно, надявайки се да спим през уикенда. Но вярна ли е тази тактика? Човек би трябвало да спи най-малко 7 часа всяка вечер. В противоположен случай съществува риск от развиване на следните болести и положения.       

Адекватният сън е от значително значение за здравето. Когато спим през нощта, тялото се възвръща независимо и мозъкът обработва получената информация през миналия ден. Какви са рисковете от нарушавания сън?

Не се опитвайте да спите през уикенда

Отдавна е известно, че възрастен се нуждае от най-малко седем часа сън дневно. Тази цифра е самостоятелна. За някои е задоволително да спят по-малко от шест часа всяка вечер и след това се усещат енергични и дейни денем. Други се нуждаят от най-малко осем часа сън.

Интересното е, че несъразмерният сън, да вземем за пример 10 часа, предизвиква сърдечно-съдови затруднения.

Какъв е рискът от неприятно качество на съня? Опасен е, тъй като може да засегне здравето ви в няколко направления по едно и също време.

·  В допълнение към изцяло естествената отмалялост, концентрацията на вниманието се утежнява, а краткосрочната и дълготрайната памет отслабват. Лицето има усложнения при осъществяването на естествени задания на и отвън работата. Да не приказваме пък за творчеството!

·  Опасна последица от непрекъснатата липса на сън е нередовност на имунната система. Известно е, че тези, които страдат от бодърствуване, настиват по-често от тези, които спят задоволително.

·  Вероятността от психологични разстройства се усилва - меланхолия, тревога, уплахи съпътстват хроничната липса на сън.

·  Лошият сън се трансформира в съществена причина за наднорменото тегло и затлъстяването, рисков фактор за диабет вид 2, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови болести. Постоянното недоспиване усилва риска от инсулт до 4 пъти.
 Защо всеки стартира да поставя лимони в спалното помещение? Защо всеки стартира да поставя лимони в спалното помещение?
Лимоните са истински контейнер от потребни субстанции. Този плод може да изненада всеки със своите приложение. Свикнали сме да го пояждам...

Концепцията, която ви предизвиква да спите задоволително през уикенда, е малко евентуално да помогне за коригиране на обстановката и да ви избави от развиването на рискови болести.  

Нереалистично е да възстановите всички часове сън, изгубени през работните дни в събота и неделя. Спането до късно в неделя евентуално ще наруши всекидневието ви. Вечерта няма да е допустимо да заспите дълго време. Лягате късно, а в понеделник сутринта ще бъде извънредно мъчно да станете от леглото.

Сънят денем също не е панацея. Краткият сън с дълготрайност 15 минути е потребен - тялото ще има време да се рестартира и енергичността ще се върне. Но в случай че спите по-дълго денем, ежедневната ви продуктивност ще намалее още повече.

Хигиената на съня е от значително значение, защото поддържането на рационален баланс сред сън, работа и отмора ще ви помогне да запазите здравето си.

Някои проби ще оказват помощ да се дефинира дали тялото е почнало да действа погрешно заради липса на сън. Например, хроничната липса на сън предизвиква функционални неизправности на щитовидната жлеза и нарушен метаболизъм на въглехидратите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР