Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по

...
Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по
Коментари Харесай

Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай Виктор Профиров

Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай Виктор Профиров в постройката на Община Марица. 15-годишният надарен юноша завоюва купата в категория (86+ кг) на извършеното преди дни съревнование в зала Колодрум. 

„ Изключително се гордеем с теб и твоите достижения. Пожелавам ти здраве и да продължаваш с триумфите си! Бъди непрекъснат и порядъчен и един ден да спечелиш Световна купа “, пожела кметът на „ Марица “ на Виктор Профиров. Димитър Иванов изненада младия състезател и му сподели, че ще предложи на идната сесия на Общинския съвет да бъде отпусната премия от 1000 лв., както и връчена почетна грамота. „ Гордеем се с нашите видни спортисти и подкрепяме тяхното развиване с построяването на спортни уреди за надпревари и тренировки, а и също така ги подкрепяме финансово, с цел да могат да не престават своето развиване. Както постоянно съм споменавал, младежите са нашето бъдеще и няма да стопираме да работим за тях “, съобщи Димитър Иванов. 

Кметът на село Царацово Димитър Петров също връчи почетни грамоти на Виктор Профиров. „ Това е най-важната Купа и орден за мен. Все още не мога да се нарадвам на това мое достижение. Много комплицирано ми беше, само че имах отлична подготовка преди надпреварата. На финала победих състезателя на „ Спартак Пазарджик “ с нокаут в 3 рунд “, показа пред кметовете Профиров. 

Младежът от Царацово е играч по кикбокс и муай тай в клуб " Bultras fight club ". Под управлението на треньора Цветан Йорданов става девет пъти републикански първенец във всички категории (57 кг, 63,5 кг, 71 кг, 75 кг, 75+ кг и 86+ кг), както и интернационален (2022 г.) и европейски първенец (2024 г.). Започва да се занимава с бойните спортове от 7-годишен, когато неговият брат го води на тренировки. „ За мен спортът е дисциплинираност. Той ме учи да почитам хората, както и да оказвам помощ на беззащитните “, споделя Виктор Профиров. Следващото огромно съревнование, което му следва е Европейският шампионат в Италия през есента. Той счита, че съществени съперници ще му бъдат останалите български представители в неговата категория. Въпреки че спорта изисква доста време, младежът не е загърбил учебното заведение. Той учи в Строителния колеж със компетентност „ Транспортно строителство “. Шегува се, че един ден може да строи пътища и автомагистрали, тъй като обича тази специалност. „ Редовно следя какви са нашите пътища и строителството на пътни прави. Виждам доста неточности, които се надявам някой ден да не позволявам “, разяснява Профиров. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР