Работилият в Оксфорд бг експерт Петър Марков пише:"Днес България, вървейки

...
Работилият в Оксфорд бг експерт Петър Марков пише:"Днес България, вървейки
Коментари Харесай

Изпреварихме по К19 смъртност Чехия, само Унгария ни бие - slava.bg

Работилият в Оксфорд бг специалист Петър Марков написа: "Днес България, вървейки по стъпките си от ноември, прескочи Чехия и се изкачи от 3то на 2ро място по смъртност на глава от популацията в Европейския съюз. От графиката се вижда че актуалният номер 1 – Унгария не е елементарен съперник. В момента те дъжат безспорен връх за всички времена по смъртност на глава от популацията в Европейски Съюз и не престават да се движат под застрашителен ъгъл нагоре.

Но българското държавно управление изрично няма желание да се даде елементарно. Затова още през вчерашния ден министърът на опазването на здравето издаде заповед за намаляване на противоепидемичните ограничения. Министърът на опазването на здравето, напомням е индивидът, чиято единствена задача и причина за наличие в държавното управление е запазване на здравето на обществото.

Да повторим: Броят на инфектираните от дълго време е доста висок, не е спирал да се катери от два месеца и половина, среднодневният брой на смъртните случаи от Ковид-19 е рекорден, и също продължава да пораства. Но държавното управление взима решение за понижаване ограниченията. Мерки, незадоволителни, въведени измъчено, с хиляда ангажименти, прекомерно постепенно и прекомерно късно, колкото да просъществували две седмици без забележим резултат.

Представител на Националната асоциация на работещите в незабавна здравна помощ в Българияе бе представен, призовавайки министъра да анулира заповедта, да споделя че тя е „ подигравка с труда на всички медици на първа линия и опасност за избавяне живота на нашите пациенти! “

Всеки знае за какво се прави това. Първо, тъй като тежките последици от тази мярка ще се проявят чак след...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР