Собственика на бургаското пристанище “Европа Николай Филипов се оплака от

...
Собственика на бургаското пристанище “Европа Николай Филипов се оплака от
Коментари Харесай

Използва ли шефът на полицията в Бургас ченгетата и акции за лични цели?

Собственика на бургаското пристанище “Европа ” Николай Филипов се оплака от полицейски произвол над чиновниците си и принуда над бизнеса му по поръчка от висшестоящ служител на реда от Бургас. Според чиновници на врата става дума точно за шефа на полицията в морския град Емил Павлов.

Преди 5 дни униформените организираха спецоперация в частно пристанище по сигнал за контрабанда на горива и за предпазване на акцизни артикули в изключително огромни размери, без позволение. 

Задържани за разпити чиновници на компанията описват, че са станали жертва на полицейски произвол при задържането им. Твърдят, че униформените са издевателствали над тях - и физически, и душевен.

От полицията в Бургас обясниха, че сигнал за полицейско принуждение по отношение на арестувани лица при тях няма.

Въпреки това поради изявления е разпоредена вътрешна инспекция. Резултати се чакат в идващите дни. 

Шофьорът Илия Събев описа пред NOVA, че са му отправяни закани. А счетоводителката Мария Ганева показа, че е подписала заповед, че желае юрист. Такъв обаче не е бил позволен до нея от самото начало - над 2 часа и половина престой в дирекцията. Нейният юрист Росен Русев изясни, че се е наложило да звъни на незабавния телефон 112, че има арестуван доверител и не му се обезпечава достъп.

От изказване в националните и локални медии на чиновниците в врата, които са били арестувани излиза наяве, че над тях е било осъществено нечувано полицейско принуждение, били са бити и унижавани с цел да бъдат склонени да дадат погрешни показания против шефа си.

В послание към медиите Филипов разясни, че е репресиран от злепоставен служител на реда на който е дал пари с цел да си построи къща.

“По отношение на полицейската акция. Няма никаква контрабанда на горива. Всичко е инсценирано от един злепоставен полицейски чиновник, който ми дължи много пари, за това че му построих къща в един от бургаските квартали. Същият е издебнал момента, когато аз съм в чужбина, с цел да може да прибере документите, с които потвърждавам, че е мой дебитор. Мислел си е, че те се намират в офиса ми, само че те са на несъмнено място ”, сподели Филипов.

Хора от морския град потвърдиха, че в това изявление най-вероятно става въпрос за шефа на ОДМВР-Бургас Емил Павлов, за който има данни, че се шири в огромен дворец намиращ се в бургаския картал “Рудник ” за който се приказва от локалните поданици, че е финансиран точно от Филипов.

При нанасянето му локалните са мислили, че палата се населява от някой сериозен предприемач или от някой мастит наркобос, само че се оказало, че къщата се стопанисва от шефа на ОДМВР-Бургас, настояват хора от пристанището.

По предписание и закон полицейските акции постоянно са разпоредени от началника на локалната полиция и той носи цялостна отговорност за протичането им. 

Очакват се резултати от инспекцията - имало ли е принуждение над чиновниците на пристанището. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР