Работата от вкъщи се превръща в норма за високотехнологичната индустрия(снимка:

...
Работата от вкъщи се превръща в норма за високотехнологичната индустрия(снимка:
Коментари Харесай

Dropbox оставя служителите вкъщи за постоянно


Работата от у дома се трансформира в норма за високотехнологичната промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на облачни услуги Dropbox стана следващата софтуерна компания в Сан Франциско, която направи норма отдалечената работа на чиновниците. Ако въпреки всичко те желаят да се срещнат или да работят дружно, компанията предлага така наречен „ Dropbox Studios ”.

Dropbox разгласи през вчерашния ден, че повече няма да изисква от чиновниците да влизат в нейните офиси, като вместо това ще трансформира отдалечената работа в общоприета процедура, даже откакто завърши пандемията от ковид.

„ Отдалечената работа (извън офис) ще бъде главното прекарване за всички чиновници и всекидневно подразбиране за самостоятелна работа ”, обявиха от управлението на компанията в блог обява.

За чиновници, които би трябвало да се срещнат или да работят дружно, компанията основава така наречен „ Dropbox Studios ” в Сан Франциско, Сиатъл, Остин и Дъблин, когато е допустимо това да се направи безвредно. Същевременно, Dropbox разшири наложителната си политика за работа от вкъщи до юни 2021 година
още по тематиката
Студиа за срещи ще има на всички места, в които компанията оперира с офиси – без значение дали това са специфични пространства с дълготрайни контракти за наем и висока централизация на чиновници (Сан Франциско, Сиатъл, Остин и Дъблин за начало) или офиси в други местоположения. Към края на предходната година Dropbox разполагаше с 2800 чиновници.

Все повече компании стартират да възприемат отдалечената работа като непрекъснат вид, заради пандемията Covid-19. Twitter и Square разрешиха на чиновниците да работят от у дома „ вечно ”, до момента в който Microsoft съобщи, че чиновниците ще имат по-голяма еластичност да работят от у дома.

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг предвижда през май, че 50% от чиновниците ще работят отдалечено през идващото десетилетие, напомня CNBC.

Без натиска всеки ден да влизат в офис, някои чиновници избраха да се изнесат от Силициевата котловина, търсейки по-достъпни и по-големи жилища. Това понижи цените на наемите в Сан Франциско, който исторически е най-скъпото място за живот в региона.

Така да вземем за пример, междинният наем за двустаен апартамент в Сан Франциско е понижен с повече от 20%, спрямо преди година, и в този момент е към 2830 $, съгласно отчет на започващата компания за недвижими парцели Zumper. Това е най-големият спад, регистриран от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР