“Работа, сън и коктейл с водка” - това е формулата

...
“Работа, сън и коктейл с водка” - това е формулата
Коментари Харесай

Коктейлът, наречен живот - забъркай го сама и се наслаждавай

“Работа, сън и коктейл с водка” - това е формулата на известната дизайнерка Вера Уанг за това по какъв начин съумява да остане постоянно млада на 70-годишна възраст.

Напоследък от ден на ден чуваме, че е значимо да се грижим за себе си, че с цел да имаш какво да дадеш първо би трябвало да напълниш своята чаша и че времето уединено е скъпо. Много малко от нас обаче съумяват действително да си го дадат, а въодушевена от Вера и нейния прям взор към живота, взех решение да си изградя лична формула, с която да презареждам батериите си и да се върна към себе си.

Дадох си месец, с цел да забъркам моя, наименуван живот и след няколко опита и неточности, открих, че е отлично да съчетавам медитация, добра книга и … коктейли несъмнено.

През последните две години стресът залива всички ни непрестанно, от тв приемника, от телефона, от диалозите с най-близките ни хора. За страдание действителността стана толкоз спорна, че потребността ни безусловно да се “изключим” от нея стана витално значима. Тук на помощ за мен пристигна медитацията - признавам си, първоначално ми беше извънредно мъчно, а в главата ми се въртяха всевъзможни мисли от това дали съм изключила ютията в другата стая, през “важното” увещание от страна на мозъка ми, че оня ден купих авокадо, което в случай че не изям през днешния ден ще се скапе.

Всеки, който се е опитвал в миналото да медитира, е наясно с мислите, които се въртят в главата ти в подобен миг - “изглеждаш глупаво”, “не си затваряй очите, ами в случай че падне комета на Земята” или пък “точно в този момент се пробуди острата потребност да се почешеш по ухото”. Тук рецептата е доста простичка - приемете, че мозъкът ви се закача с вас, слага на тестване волята и търпението ви и че мислите в действителност не стопират, а медитиращият човек просто следи по какъв начин те минават, без да се вкопчва в тях или да ги проучва. От тук нататък всичко става по-лесно и прелестно.

Втора стъпка от моята формула, която ми оказва помощ да се върна към себе си, са книгите. Дълго време ги събирах като монументи върху нощното шкафче, купувах все нови - без да ги прочитам и се усещах извънредно гузна пред тях и портфейла си. Наскоро обаче смених тактиката си. Вече не се стремя да прочета всяка книга от корица до корица, както в учебно заведение. Започнах да поддържам връзка с книгите като с живи същества - преглеждам наличието им, разтварям на инцидентна страница, с цел да получа посланието, което тъкмо в този миг има за мен съответното издание, повеждам си читателски дневник, в който попълням личните си мисли и добавената стойност, която всяка страница ми е дала. Така внезапно книгите оживяха и от монументи, събиращи прахуляк, се трансфораха в пълнокръвна част от живота ми, част която ми носи ентусиазъм, развива интуицията ми и ми демонстрира, че въпреки всичко в света има капчица вяра за нещо по-смислено и положително.



Ето че стигнахме и до третата и най-забавна стъпка от моята формула. Тя се роди неотдавна, когато вкъщи имахме потребност от нещо друго и вдъхновяващо, върху което да съсредоточим вниманието си. Така взех решение да отваря работилница за вкъщи, която към този момент прерасна в средство за грижа за себе си. Днес моята работилница съществува в малко по-различен формат - всяка седмица отстранявам малко време, в което опитвам с нов, а в края на месеца всички вкъщи дружно избираме коктейл на месеца - предходната година даже си направихме календар с всички 12 коктейла, които бяхме избрали преди този момент. Тайната ми за такова многообразие е, че опитвам както с алкохолни коктейли, по този начин и с безалкохолни - и в двата случая магията на това да смесиш разнообразни усети си остава, а когато добавиш и щипка наслада, нещата са още по-красиви. Често за основа употребявам, като сортирам подобаващия по отношение на аудиторията на моята работилница за коктейли. За дамска вечер съвсем наложително се спирам на Schweppes розов тоник, за безалкохолни коктейли сортирам мандарина, а за вечерите с джин - класическият тоник си остава незаместим.

За да ви вдъхновя и вие да опитате вкъщи, ще ви споделя и една от обичаните си предписания. Не забравяйте обаче, че чарът на всеки си остава в това да експериментираш и да развихриш въображението си.

Супер пресен коктейл

Необходими съставки

Сокът от 1 лайм
100 мл сок от грейпфрут
100 мл
Кокосова захар на усет
Щипка сол

Начин на подготвяне

Смесете сока от лайм и грейпфрут, дружно със захарта и солта в шейкър или блендер. След като сместа е подготвена, налейте и розовия Schweppes тоник. Ако пък желаете да извършите този алокохолен, можете да добавите водка или джин. Свежо, вкусно и доста вдъхновяващо!

Истината е, че коктейлът, наименуван живот зависи напълно от нас самите и е доста значимо какви съставки предпочетем да сложим в него. Предизвикваме ви да се отдадете на предизвикването и да изградите своята лична формула за благополучие още в този момент!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР