Пясъчният часовник на карантината в Гърция се обърна и от

...
Пясъчният часовник на карантината в Гърция се обърна и от
Коментари Харесай

Край на карантината в Гърция

Пясъчният часовник на карантината в Гърция се обърна и от на следващия ден рестриктивните мерки за излизане със SMS за пътешестване завършват, написа "Труд ". В търговията на дребно магазините ще възобновят естествената си работа, като резервират единствено разпоредбите за обществено разграничаване.

Вчера бе показана публично картата на свободата и връщането към естественото и от на следващия ден, 14 май, гърците се сбогуват с рестриктивните мерки, като всеки може да пътува свободно и от област в област. Вечерният час се удължава до 12:30 след среднощ. Разбира се, музиката ще продължи да бъде неразрешена в заведенията за хранене и кафенетата през целия м. май.

С напредващата стратегия за имунизация против ковид, само че и позитивните послания, пристигнали от неотдавнашното „ отключване " на заведения за хранене, проведени плажове, детски градини, начални учебни заведения, гимназии, образователни центрове, комисията от специалисти даде зелена светлина за унищожаване на карантината. Така „ катинарчето " се отключва и страната поема по пътя на "свободата ". Днес се чака министа на туризма Хари Теохарис да направи разгласи публично детайлите по отношение на действието на туризма.

Според есклузивна информация на в. "Труд " в континентална Гърция ще се пътува без наложителен рапид тест, само че ще бъде целесъобразен. Придвижванията до островите ще се правят с правила, с цел да се резервира здравето на жителите им. По-конкретно, тези, които желаят да отидат на острови, би трябвало да имат: документ за имунизация (14 дни след втората доза); 72-часов PCR тест, или 24-часов бърз тест; удостоверение за минало заболяване на К19 (2 месеца след заболяване и до 9 месеца).

Контролът ще се прави от самолетните компании и спедиторските компании. Всички локални и задгранични пасажери над 5 годишна възраст ще бъдат задължени при пътешестване да имат едно от трите.

Постепенното ще бъдат отваряни: 17 май детските ясли; 21 май летните кина; 28 май откритите културни и архитектурни пространства.

От м. юни сватби и кръщенета могат да се вършат навън, само че с най-много до 100 посетители.

Преминаването през граничните пунктове ще продължи с негативен ПСР тест, за влизане в Гърция, или документ за имунизация, както и наложителен PLF.

Маските към момента са наложителни навън и закрито, като се изключи плажа, като санкцията е 300 евро за неносене.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР