Пуснахме сигнал до главния прокурор Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден

...
Пуснахме сигнал до главния прокурор Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден
Коментари Харесай

Нинова: Пуснахме сигнал до Сарафов, искаме наказания заради варварското разрушаване на ПСА

Пуснахме сигнал до основния прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. след решението на съда, че събарянето на Паметника на Съветската войска е нелегално. Парламентарната група на „ за България “ го сигнализираме да направи инспекция и да предприеме нужните дейности за търсене на наказателна отговорност на регионалния шеф на София и на всички длъжности лица, които бяха ангажирани във варварското разрушение на паметника. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на.
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 84
„ Още от първия ден твърдяхме, че няма нужните издадени документи, че няма проект, че няма утвърдено място, където да се съхраняват фигурите. Нито един документ не им е в ред и това към този момент се потвърди както с мнението на Министерството на културата, по този начин към този момент и с решението на съда “, добави Нинова.

По думите ѝ оттук нататък на ход е прокуратурата, търсене на наказателна отговорност, съд и решение на съда за тези, които са си разрешили срещу закони и правила да разрушават държавно имущество.

Попитана за ориста на към този момент опустошения монумент, Нинова отговори: „ Тези, които постъпиха по този метод – съд и наказателна отговорност, а пък виновните институции и лица – възобновяване на паметника “.

На въпрос от кое място ще дойдат средствата тя уточни, че ще ги предложат в бюджета за 2024 година

Като изхабиха толкоз пари да унищожават и разрушават държавно имущество, монумент на културата, паметта на историята ни и на народа ни, в този момент да бъдат по този начин положителни всичко да възстановят назад, добави Нинова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР