Пукнатини са се появили по стените на къщи, построени върху

...
Пукнатини са се появили по стените на къщи, построени върху
Коментари Харесай

Франция се бори с последиците от горещото и сухо лято

Пукнатини са се появили по стените на къщи, издигнати върху глинеста почва във Франция – те са разследване от честите горещи талази и неналичието на дъжд това лято. Може да бъдат наранени до 10 милиона домове в страната. За някои здания пукнатините са опасност за самото им битие. 

В обширните лозови насаждения в Бордо гроздоберът към този момент е в ход. Започнал е месец по-рано от нормалното – другояче е в средата на септември. Годината не беше лесна за винопроизводителите – сблъскали се с рекордни температури.

 

 
Обикновено поливаме преди да засадим, незабавно откакто лозата е засадена, един път или два пъти, само че в този момент това е четвърти път, в който поливаме младите лози.
Манон Лекюф, работничка във винарна

80-те крави на Жил в Северна Франция би трябвало да пасат в полето. Но заради неналичието на дъжд, тревата е незадоволително. Засега фермерът ги храни с фураж, само че това не може да продължи дълго.

 
По принцип ще продам кравите, тъй като не мога да ги прехранвам. Ако бъдат продадени, следващата година ще има по-малко мляко, което значи още по-голям напън върху млечните артикули през 2023 година
Жил Дурлин, животновъд

Франция, като други европейски страни, беше тежко наранена от жегите и рисковите температури тази година. Много фермери не могат да си разрешат различен подобен неприятен сезон - тъй като банкрутът чука на вратата.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР