Проверка и плащания за глоби, наложени от Пътна полиция, вече

...
Проверка и плащания за глоби, наложени от Пътна полиция, вече
Коментари Харесай

МВР въвежда електронно плащане на глоби

Проверка и заплащания за санкции, наложени от Пътна полиция, към този момент ще може да се правят онлайн на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Плащането може да стане в системата, в която досега се прави инспекция за влезнали в действие наказателни постановленияили фишове. Проверката става по ЕГН и шофьорска брошура.

Начините за заплащания могат да се правят и по банков път, пощенски запис, кеш-терминал, офисите на системите за бързи заплащания и посредством интернет банкиране.

Важно е също водачите да знаят, че откакто създадат инспекция в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи за дължими санкции, те могат да употребяват бутона „ заплати ", прецизират от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От ведомството прецизират, че в случай че заплащането става по банков път, с един платежен документ се заплаща единствено едно обвързване, като то се заплаща в цялостния му размер. В платежния документ правилно би трябвало да бъдат попълнени номерът на наказателното разпореждане и дата на съставянето му, точният размер на санкцията, трите имена и ЕГН на задълженото лице, както и банковата сметка, която е показана в съответното наказателно разпореждане.

При заплащане на фиш се попълнят серия и номер на фиша, дата на издаване, прецизен размер на санкцията, три имена и ЕГН на задълженото лице, както и банковата сметка, посочена във фиша.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР