Европейските избори ще се проведат от 6 до 9 юни

...
Европейските избори ще се проведат от 6 до 9 юни
Коментари Харесай

Какво става с партия, която не е част от европейска група, но вкара представители в ЕП?

Европейските избори ще се проведат от 6 до 9 юни 2024 година, като ще бъдат определени ще общо 720 евродепутати - с 15 повече спрямо предходните избори.

Депутатите в Европейския парламент се провеждат в политически групи, които споделят общи хрумвания. Понастоящем в ЕП има 7 политически групи:

Група на Европейската национална партия,Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент,Обнови Европа,Група на Зелените/Европейски свободен алианс,Европейски консерватори и реформисти,Група „ Идентичност и народна власт “,Група на левицата в Европейския парламент.

Минималният брой членове за формиране на политическа група е 23, като би трябвало да са показани минимум 1/4 от страните членки. Всеки член на Екологичен потенциал може да членува единствено в една политическа група.

 Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите? Светът 5 мин. Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите?  Преди евроизборите: „ Мета “ основава специфичен екип, който ще се бори с дезинформацията във Facebook Светът 2 мин. Преди евроизборите: „ Мета “ основава специфичен екип, който ще се бори с дезинформацията във Facebook  Светът 4 мин. " Да разберем Европа ": " На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? "  „ Използвай гласа си “: Стартира акцията за новите депутати в Брюксел Светът 3 мин. „ Използвай гласа си “: Стартира акцията за новите депутати в Брюксел  Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите? Светът 5 мин. Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите?  Преди евроизборите: „ Мета “ основава специфичен екип, който ще се бори с дезинформацията във Facebook Светът 2 мин. Преди евроизборите: „ Мета “ основава специфичен екип, който ще се бори с дезинформацията във Facebook  Светът 4 мин. " Да разберем Европа ": " На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? "  „ Използвай гласа си “: Стартира акцията за новите депутати в Брюксел Светът 3 мин. „ Използвай гласа си “: Стартира акцията за новите депутати в Брюксел

В пленарната зала местата на членовете на Екологичен потенциал се разпределят според от тяхната политическа принадлежност, отляво надясно, по съглашение с ръководителите на групите.

Някои членове не принадлежат към нито една политическа група и заседават като нечленуващи в групи. Те не могат да основат обособена политическа група.

Какво се случва, в случай че партия не е част от европейска група, само че вкара представители в Екологичен потенциал?

Принадлежността към политическа група е от изключително значение за разпределението на основни позиции в структурите на Европейския парламент. Например номинации за ръководител на Екологичен потенциал, 14-те заместник-председатели и петимата квестори могат да бъдат издигнати единствено от политическите групи или от 1/20 от представителите от Екологичен потенциал.

Независимите членове могат да предлагат лица в комисии и делегации, само че е малко евентуално те да бъдат определени за ръководители на комисии или да бъдат назначени за докладчици по значими отчети.

Принадлежността към политическа група също е значима, когато става въпрос за разпределение на времето за изявление в пленарни диспути. За първата част от дебата първият блок от времето за изявление се разделя по равно сред всички политически групи. Допълнителен дял по-късно се разделя съразмерно сред политическите групи според от размера им. Оставащото време се разпределя за самостоятелните претенденти.

Национални политически партии могат да се причисляват или да напущат европейски групи.

Една от най-големите партии, които не вземат участие в европейска група е унгарската партия ФИДЕС на Виктор Орбан. В началото на март 2021 година ФИДЕС разгласи, че напуща Европейската национална партия след години на борба.

Орбан показва предпочитание ФИДЕС да се причисли към третата по величина политическа група в Европейския парламент - Европейските консерватори и реформисти след изборите.

Евродепутатите от италианската партия „ Движение пет звезди “ също не членуват в европейска група.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР