Провеждам консултации в търсене на обединение около отговорни национални цели

...
Провеждам консултации в търсене на обединение около отговорни национални цели
Коментари Харесай

ПП обещаха на Радев да са диалогични за правителство с третия мандат, ако той го даде на техен партньор

" Провеждам съвещания в търсене на обединяване към виновни национални цели и цели и в очакване да се оползотвори последната вяра - третият мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент ".

Това сподели президентът Румен Радев при започване на консултацията си с " Продължаваме Промяната ", представлявана от Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

" Явно след прокарването на нови червени линии това няма да е елементарно, само че политиците са в Народно събрание по волята на българските жители и те чакат взаимни отстъпки, с цел да се вземат решение техните проблеми. В изискванията на световна рецесия проблемите се усилват, а в изискванията на неналичието на газ се обрисува тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Все още не сме емитирали 8.5 милиарда лева дълг ", сподели още президентът.

" Осъзнаваме голямата отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук, с цел да заявим цялата ни подготвеност и да бъдем оптимално диалогични. Готови сме да създадем всичко допустимо България да има парламент и държавно управление. Не сме подготвени да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа ", съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков.

Той сподели още, че Политическа партия са подготвени да проведат диалози " с всички народни представители, от всички политически партии, можещи да взимат сами решения в Народното събрание и не са подвластни от задкулистни сили, които не са в Народното събрание ".

" От Вашето решение зависи при кого ще отиде третият мандат. Очакваме с голямо неспокойствие да забележим на кого ще го дадете и, в случай че е при наши настоящи съдружни сътрудници, сме отворени за диалози и диалогичност ", сподели още Петков.

Днес президентът организира съвещания с всички парламентарно показани политически обединения, след което ще реши на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР