Проучване сред 2000 възрастни британци установява, че много от тях

...
Проучване сред 2000 възрастни британци установява, че много от тях
Коментари Харесай

Проучване: Всеки втори британец не знае къде се намира сърцето и мозъкът на човека

Проучване измежду 2000 възрастни британци открива, че доста от тях не могат да посочат къде се намират главните органи в човешкото тяло , в това число сърцето, мозъка и белите дробове, и знаят малко за здравето си. Това оповестява StudyFinds.

В изследване измежду 2000 британци единствено двама от всеки трима (63%) имат вяра, че могат да дефинират тъкмо къде се намират сърцето и мозъкът . Само 22% са съумели да дефинират точното местонахождение на жлъчния мехур. Половината от интервюираните не са съумели да оповестят къде се намират бъбреците. Апендиксът основава най-вече компликации : едвам 38% знаят почти къде се намира той.

Участниците се оправят също толкоз зле с въпроси за тяхното здраве . Само 37% са уверени, че могат вярно да назоват кръвната си група. Само 24% знаят своя ИТМ (индекс на телесна маса) , само че признават, че въобще не схващат по какъв начин се пресмята. По-малко от 23% от хората знаят какъв би трябвало да бъде пулсът им неподвижен. Един интервюиран искрено декларира, че „ не знае нищо за човешкото тяло “.

Освен това хората, изключително мъжете, са по-малко склонни да търсят лекарска помощ от началото на пандемията от COVID-19 . За 37% от интервюираните това се дължи на нежеланието за претоварване на здравната система, а за 31% - на увереността, че здравословният проблем не е сериозен.

Само 50% от мъжете спрямо 63% от дамите се обаждат на своя доктор , в случай че видят признаци на рак. Жените също са по-склонни да посещават доктор за съвсем всички здравословни проблеми, в това число белодробни проблеми (51% до 44%) и проблеми с психологичното здраве (34% до 24%).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР