Проучване показа кои са десетте най- мръсни места във всеки

...
Проучване показа кои са десетте най- мръсни места във всеки
Коментари Харесай

Това са най-мръсните места и предмети у дома

Проучване сподели кои са десетте най- мръсни места във всеки дом. Някои са близо до мозъка, само че други в действителност ще ви изненадат и ще ви накарат да посегнете към препаратите за почистване! Учените поучават да употребявате 10-процентов разтвор на вода и оцет, с цел да унищожите най-вредните бактерии. Хем чисто, хем екологично и на ниска цена!

1. Ваната

Много добре знаете, че все отлагате да я почистите. Не е прелестно, само че е доста нужно! Ползваме душа и ваната, с цел да махнем мръсотията, която събираме всеки ден. Но не всичко изтича по канала! Влагата и топлината оказват помощ на болестотворните бактерии да основават цели колонии, които процъфняват в „ храма на чистотата ”. Всъщност ваната и душът са по-мръсни даже от тоалетната!

2. Кухненската мивка

Знаем какъв брой боклуци текат в нея и я чистим постоянно. Тогава от кое място идва тази миризма? Просто в канала се събират неща, за които по-добре да не ви описваме. Оцетът и содата за самун оказват помощ в прочистването на тази помийна яма.

3. Телефонът

Използваме го всеки ден. Може би го избърсвате в тениската си понякога, с цел да махнете отпечатъците, само че чистили ли сте го в миналото същински? За него се закачат какви ли не бактерии, които отиват след това право в устата ви. Добавете грима, кремовете и афтършейва, които гният по екрана му и незабавно ще посегнете към шишенцето с медицински алкохол!

4. Четката за зъби

Е, това към този момент е гадно! Пъхаме в устата си едно от най-мръсните неща у дома, освен това най-малко един път на ден! Сред космите на четката се събират бактериите от устата ни и тези от околната среда и процъфтяват. Почистете я с коктейл от алкохол, вода и лек препарат за миене на чинии. Лекарите поучават и да миете ръцете си, преди да си изчистите зъбите с нея. И я сменяйте най-малко един път на три месеца!

5. Дистанционното

Не можем да живеем без него, само че би трябвало и да се грижим за тази бактериална бомба! Забърсвайте го с памуче, потопено в медицински алкохол.

6. Компютърната клавиатура и мишка

Прах, трохи, лой от пръстите и какво ли още не стои с месеци под клавишите. Под пръстите ви мърда цяла колония от бактерии. Чистете с компресиран въздух и си мийте ръцете след работа на компютъра – в действителност не желаете това да влиза в устата ви!

7. Дъската за рязане

Щом види бактерии и нечистотия, тя се трансформира в същинска попивателна гъба. Мийте я всеки ден с препарат за чинии и оцетен разтвор.

8. Местата зад електрониката

Далеч от очите, надалеч от мозъка – това са най-често пропусканите при почистване места. Преместете тв приемника или печката и ще видите защо става дума!

9. Горната част на хладилника

Още едно място, което съвсем в никакъв случай не се сещаме да почистим. То събира всичката нечистотия вкъщи.

10. Дръжките на вратите

Вероятно последното, което ще избършете грижовно. А в действителност е най-необходимо да чистите точно там, тъй като при всяко отваряне на вратата по дланите ви полепват неописуеми неща. Идеалното средство за разчистване на дръжките са антибактериалните мокри кърпички.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР