Проучване на Мичиганския университет установи, че хората, върху които изображения

...
Проучване на Мичиганския университет установи, че хората, върху които изображения
Коментари Харесай

Хората, които не се интересуват от околната среда, са по-малко емоционални

Проучване на Мичиганския университет откри, че хората, върху които изображения на вреди, нанесени на околната среда не оказват въздействие, са по-малко прочувствени и съчувствени като цяло, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ", написа Българска телеграфна агенция.

В поредност от онлайн опити в Съединени американски щати дипломантът Логан Бикел и професорът по логика на психиката Стефани Престън изследват прочувствените реакции на повече от 600 души в разнообразни обстановки.

Те открият, че хората, които не се тормозят, когато гледат фотоси на увреждане на околната среда - да вземем за пример петролни разливи, горящи в залив, не се усещат зле и от други фотоси, в това число плачещи бебета, бедстващи, ранени спортисти, ранени бойци и даже мухлясала храна.

Резултатите от изследването допускат, че неналичието на угриженост за околната среда у някои хора може да не обвързвана с политически убеждения или да отразява характерна индиферентност към околната среда. Вместо това тя е присъща за по-широката им прочувствена палитра, споделя Престън.

" Като се има поради, че чувството ни за риск и решенията ни се управляват мощно от страстите, по-безстрастните хора са по-малко склонни да отделят запаси за тази постепенно възходяща рецесия ", сподели тя.

Резултатите от проучването са оповестени в списание " Eмоушън ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР