Прототип на плаваща град представиха Организацията на обединените нации (ООН),

...
Прототип на плаваща град представиха Организацията на обединените нации (ООН),
Коментари Харесай

ООН представи проект на уникален плаващ град

Прототип на плаваща град показаха Организацията на обединените народи (ООН), архитектурна компания и южнокорейският град Пусан. Подобни планове може би са добър отговор при вероятно повишаване на морското ниво, породено от климатичните промени, написа " Труд ".

Предвижда се на плаващия град да живеят 12 хиляди души, само че мястото да има потенциал за разширение, тъй че в него да се поберат над 100 хиляди души. Плаващият град ще се зарежда с сила от слънчеви панели, а водата, която ще се употребява в него, ще бъде преработвана и рециклирана.
                             

Прототипът е основан от взаимосвързани платформи с обща повърхност от 15,5 акра. Всяка обособена част на града е основана за съответна приложимост, като място за живеене или изследователска активност. Отделните платформи са свързани с мостове.



" Нарастването на морското ниво съставлява опасност за някои дребни острови и ниски крайбрежни градове, " се споделя в отчет на Междуправителствената група по изменение на климата към Организация на обединените нации. От 1880 година насам междинното морско ниво се е повишило с сред 20,3 см и 22,9 см, съгласно портала Climate.Gov на щатската Национална организация на океанските и атмосферни проучвания. Една трета от това покачване се е случило през последните 25 години.

Пусан има население от 3,4 млн. поданици и е значим пристанищен град. За да се приспособи към изискванията на повишаващо се морско ниво, градът си сътрудничи с Организация на обединените нации по създаването на първообраз на плаващ град.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР