Прототип на автономен автомобил на компанията Argo AI, в която

...
Прототип на автономен автомобил на компанията Argo AI, в която
Коментари Харесай

Нова катастрофа с безпилотна кола

Прототип на самостоятелен автомобил на компанията Argo AI, в която Ford влага $1 милиарда, бе затрит от камион на кръстовище в американския гр. Питсбърг. При злополуката са потърпевши двама души, които са се возили в безпилотната кола, оповестява The Incline.

Виновник за пътнотранспортното произшествие е лидерът на камиона. Той навлязъл в кръстовището на алено и се врязал странично в самостоятелния Ford. Ранените са откарани в болница в устойчиво положение и към този момент са изписани.

A #selfdriving @argoai_llc vehicle involved in accident near 16th St Bridge in #Pittsburgh. @PghPolice on scene. Follow #wpxi for more details. #autonomous #BreakingNews pic.twitter.com/5oBeHkapyw

— Jason G (@wpxijg) 10 януари 2018 година
Катастрофите с безпилотни коли не са необичайност в щатите по западното крайбрежие, където са разрешени тестванията им по пътищата за общо прилагане. През 2015-а самостоятелна кола на Гугъл бе ударена отново на кръстовище, вследствие на което пасажерите получиха пострадвания на вратовете, а предходната година безпилотен първообраз на Uber се прекатурна. За виновници и в двата случая бяха посочени водачите на другите возила.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР