Протоколна ще бъде първата редовна сесия на Общинския съвет в

...
Протоколна ще бъде първата редовна сесия на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Протоколна ще бъде първата редовна сесия на Общинския съвет в Пловдив

Протоколна ще бъде първата постоянна сесия на Общинския съвет в Пловдив, която ще се организира на 23 ноември. На нея ще се вземат 8 решения, като 7 от тях са избор на зам.-председатели на Общинския съвет от всички групи. Последното е за сформирането на непрекъснатите комисии.
До ръководителя Атанас Узунов от ГЕРБ ще седне Радослава Ташкова. Тя към този момент е била на този пост два мандата, само че през последните 4 години не бе част от Общинския съвет. Първата политическа мощ разполага с 13 съветници.
От втората най-голяма група „ Продължаваме промяната – Демократична България ”, която има 10 съветници, на президиума ще седне Добромира Костова от „ Зелено придвижване ”.
Кадърът на Вътрешна македонска революционна организация Стефан Послийски ще е зам.-председател от „ Съединени за Пловдив ”, които вкараха 8 съветници. Новата група в локалния парламент „ Браво, Пловдив ” издига Савина Петкова за мястото. В мандат 2015 – 2019 година тя бе ръководител на Общинския съвет. Гражданското съдружие, което проби в пловдивския парламент има 5 съветници, колкото и „ Възраждане ”. От партията на Костадин Костадинов зам.-председател ще е Елена Грозданова.
Социалистите оферират за асистент на Атанас Узунов някогашният народен представител Илия Гатев, а от Има Такъв Народ Димитър Арнаудов. Двете обединения се пребориха за четирима съветници.
Единствената групировка, която няма да има зам.-председател е Движение за права и свободи. По устав са нужни минимум трима общинари с цел да се образува група, а придвижването разполага единствено с двама.
Ясен е и състав на комисиите, които ще се гласоподават. Всеки консултант има право да взе участие в две комисии. На първите им съвещание ще бъдат определени и ръководители на всяка от тях.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР