Противоречията, които излизат около кандидатурата на Васил Терзиев за кмет

...
Противоречията, които излизат около кандидатурата на Васил Терзиев за кмет
Коментари Харесай

Цветанов: Автентичната десница трябва да има възможност да излъчи разпознаваеми лица за кмет

Противоречията, които излизат към кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София и информацията за неговите родственици - те въпреки всичко са били основни фактори в Държавна сигурност. Това сподели ръководителят на Републиканци за България и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов в „ Демокрацията “ по TV1. Той акцентира, че компанията, с която е съумял Терзиев е почнала от една добра основа, артикул на неговите близки и родственици и отсам може да се направи извод дали това е най-хубавата кандидатура за демократичната общественост, за десницата, оповестиха от пресцентъра на  " Републиканци за България ".

Според Цветанов в случай че беше изработен един прелиминарен избор, който е общопризнат в естествените демократични общества, щеше да има доста повече бистрота в процесите. „ Ако имаше двама-трима претенденти още, с цел да има спортно начало, тогава може би Терзиев щеше да победи, само че и да има вътрешен избор, който да консолидира всички останали съперници, които имат запаси към неговата кандидатура “.

Цветанов съобщи, че в случай че при започване на Демокрацията са били отворени досиетата на някогашната Държавна сигурност, тази тематика през днешния ден е нямало да се разяснява. И напомни, че в качеството си на вътрешен министър дружно с проф. Веселин Вучков(тогава зам.-вътрешен министър) са били подложени на напън по тази причина, че са предали над 1 млн. осведомителни единици на Комисията по досиетата.

„ Проблемът е, че доста от тези досиета бяха прочистени и в действителност никой не съумя да разбере каква е истината. В момента приказваме, 30 години по-късно за нещо, което не можем да прочетем и затворим “.

Цветан Цветанов съобщи, че Йорданка Фандъкова като шеф на 73 учебно заведение е основала един добър модел и Втора немска гимназия се употребява с добър рейтинг. Относно обстоятелството за последния и мандат като кмет той дефинира, че е по правилно да се приказва не за модела „ Фандъкова “, а за модела „ Борисов “. Както и че е много забавен фактът, че ПП-ДБ желаят да разбият този модел на ръководство в София, а дадоха опция точно на Борисов да лидира процесите за основаването на държавното управление „ Денков-Габриел “.

Цветанов напомни, че отговорността за решенията, които се взимат от отчетите на кмета, които внася в Общинския съвет е самият съвет. „ Ако погледнем каква е палитрата на партии показани в СОС, ще забележим доста забавни конфигурации. Всички, които желаят да трансформират статуквото и модела на ГЕРБ са взели участие в крепенето на това болшинство и политиките, които са се осъществили било то от леви или десни. Трябва да има повече бистрота в подбора на номинираните за кмет. Смятам, че точно това ще докара до по-висока изборна интензивност и ще може да консолидира доста от демократичните хора и ще ги стимулира да отидат да гласоподават “. И добави, че не счита, че Фандъкова е забъркана в някакъв корупционен скандал или е отклонила някъде средства, или е натискала някакъв бизнес.

„ Трябва да се приказва за цялостното ръководство и механизма за контролните функционалности на общинския съвет и това, което би трябвало да се прави, с цел да се управлява една власт, както сега Изпълнителната власт би трябвало да се управлява от Народното събрание “, сподели Цветанов и добави, че не би трябвало да забравяме, че сме парламентарна република, а не да има еднолично ръководство, което наблюдавахме през последните две години с доста дълъг мандат на служебния кабинет.

Цветан Цветанов акцентира, че би трябвало да има опция за разпознаваеми лица, които да бъдат излъчени от достоверната десница и да се направи фактически един спортен метод на асортимент.

По тематиката с непрестанната борба на водещите политически сили Цветанов съобщи: „ Тези спорове под някаква форма консолидират твърди ядра на съответните партии, които сформират това държавно управление, тъй като те би трябвало да обяснят, комуникирайки с техните гласоподаватели, за какво са го създали това държавно управление. Проблемът е, че това парламентарно болшинство няма потенциала да извърши конституционни промени. Смятам, че трябваше да се концентрира държавното управление и парламентарното болшинство по главните тематики и дневния ред на обществото, а точно Плана за възобновяване и резистентност, ограниченията и законодателните промени. Те могат да дадат доста сила и добавена стойност на държавното управление за постигането на избрани цели, които залагаха още в предизборната акция и диалозите, които се водеха за съставянето на настоящето държавно управление “.

Цветанов акцентира, че в случай че парите от Европа не дойдат пропагандата ще бъде още по-силна и ще излиза Костадинов да изяснява, че даваме пари на Европейски Съюз като си плащаме годишната вноска, а вместо да получим в пъти повече имаме две нулеви години.

По думите на Цветан Цветанов се прави законодателство, което повече е конюнктурно, само че не и стабилно, с по-дългосрочен небосвод и даде образец с ветото наложено от президента Радев за изваждането на Следствието от прокуратурата.

Той даде образец и с дебата, който се води за Специалните служби.

„ Ние чуваме, че има законодателен пакет, който е импортиран от ПП-ДБ, срещнал съм се с него, там се предлага не изборът да става на ръководителите на българския парламент, а да бъде единствено чуването във вътрешната комисия, а назначението да става от Министерски съвет по предложение на министър-председателя “, сподели още Цветанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР