Протестиращи срещу местното правителство на Хонконг се опитаха да влязат

...
Протестиращи срещу местното правителство на Хонконг се опитаха да влязат
Коментари Харесай

Протестиращи в Хонконг се опитаха да влязат в местния парламент /снимки/

Протестиращи против локалното държавно управление на Хонконг се пробваха да влязат в постройката на районния парламент. Демонстрантите счупиха прозорци на постройката, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Полицията се намеси и употребява сълзотворен газ против протестиращите. Във вътрешността на Народното събрание се виждат служители на реда от силите за битка с безредиците.
Сградата бе в епицентъра на митингите през последните седмици, проведени против импортиран от държавното управление проектозакон за разрешаване на екстрадициите към континенталната част на Китай.
В опита за навлизане в Народното събрание през днешния ден вземат участие единствено дребна част от хилядите протестиращи,блокирали тази заран основни улици пред държавния комплекс на Хонконг, отбелязва ДПА. До ескалацията на напрежението се стигна по-малко преди началото на плануваното за през днешния ден шествие от парка Виктория до административните здания, в което се чака да се включат стотици хиляди хора. Шествието се провежда годишно във връзка годишнината от връщането на Хонконг на Китай, станало на 1 юли преди 22 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР