Протестиращи, разгневени от спорната пенсионна реформа във Франция, посрещнаха днес

...
Протестиращи, разгневени от спорната пенсионна реформа във Франция, посрещнаха днес
Коментари Харесай

Протестиращи посрещнаха Макрон в Елзас с дрънчене на тенджери, жандармерията използва сила

Протестиращи, ядосани от противоречивата пенсионна промяна във Франция, посрещнаха през днешния ден френския президент в източната област Елзас с дюдюкания, плакати и дрънкане на тенджери, по време на негово посещаване в локална фабрика, оповестява Българска телеграфна агенция.

Макрон показва възмущение от митинга и сподели: " Тенджерите няма да оказват помощ на Франция да върви напред ".

Неговото посещаване в Мютершолц е първата му обществена демонстрация отвън столицата, откогато подписа закона за непопулярната пенсионна промяна, съгласно която французите ще би трябвало да работят две години по-дълго, с цел да излязат в пенсия.

Президентът съобщи, че не е допустимо обществото да слуша единствено тези, които " подвигат най-вече звук ", пробвайки се да открои позитивните страни на трудовото законодателство във Франция.

Протестиращите го причакаха на площада пред фабриката и локалното кметство, които беше решил да посети.

Електричеството във фабриката беше спряно за малко, предадоха френски медии. Наложи се жандармерията да употребява мощ против протестиращите.

След отхвърли на стачкуващите да изоставен площада, жандармите трябваше да изтласкат със мощ протестиращите на 200 метра от кметството, показва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР