Протестиращи и още представители на полицията пристигнаха пред сградата на

...
Протестиращи и още представители на полицията пристигнаха пред сградата на
Коментари Харесай

Барикадиралите се в парламента майки получиха подкрепа и отвън


Протестиращи и още представители на полиция та дойдоха пред постройката на Народното събрание, с цел да изразят поддръжката си към барикадиралите се протестиращи откъм “Дондуков ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вътре, в постройката на Народното събрание, има представители на протестиращите и на самодейността “ Системата ни убива ”, както и дете с увреждания. Те се барикадираха в постройката на някогашния Партиен дом, където към този момент се обитава Народното събрание, още на обяд. Там е и Мая Манолова от Изправи се.бг. Към 17:00 часа в Комисията по енергетиката върви съвещание на непрекъснато настоящата подкомисия за наблюдаване активността на КЕВР, на която би трябвало да бъдат изслушани страните по отношение на връщането на суми от предоговорената цена на природния газ за България и постъпили тъжби по отношение на изравнителните сметки за топлинна сила.

Поводът представителите на протестиращите и на майки те от “ Системата ни убива ” да влязат в Народното събрание е декларация с настояванията на митинга, а точно оставка на Бойко Борисов и Народното събрание. Протестиращите упорстват да връчат декларацията на всеки народен представител.

“Не желаеме да преговаряме с Борисов. Искаме депутатите да гласоподават оставката му ”, съобщи за БГНЕС Нели Димитрова от самодейността, която към този момент приканва във Facebook да дойдат още хора, с цел да поддържат тримата, които са пред деловодството на Народното събрание.

Около 16:20 часа жена легна на бул. “Дондуков ” и сподели, че умира. Движението на коли е спряно. Жената сподели, че живее с пенсия от 186 лв. и попита по какъв начин се живее с тези пари. Жената съобщи, че ножът е опрял до кокала.

Няколко минути по-късно дамата се реалокира и падна в краката на полиция та, охраняваща входа на Народното събрание. Тя не пожела да каже коя е, само че изясни, че това е последното, което желае да направи преди да почине. Беше извикана кола за спешна помощ.

Вече час придвижването по бул. “Дондуков ” е спряно. На място дойде и Арман Бабикян от “Отровното трио ”, прииждат и нови хора непрестанно. Генерал Димитър Шивиков също дойде и съобщи, че е пристигнал да поддържа смелите дами и мъже, които са се барикадирали в Народното събрание.

Полицейското наличие в региона също се множи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР