Протестен митинг срещу добива на газ в находището "Спасово" от

...
Протестен митинг срещу добива на газ в находището "Спасово" от
Коментари Харесай

Генерал Тошево на протест срещу добива на газ

Протестен протест против добива на газ в находището "Спасово " от блок "Добрич " събира жителите на община Генерал Тошево, оповестиха от гражданската самодейност срещу капиталовото предложение за употреба на естествения запас. От общината потвърдиха, че са известени и са дали позволение за митинга на 19 октомври на централния градски площад.

Протестът ще протече под наслова "По-добре зърно и фуражи, в сравнение с газ от сондажи " и ще се разгласи за опазване на главния занаят на хората в района - земеделие и отглеждане на животни.Така поддържаме общинския проект и регионалната тактика за развиване, в които стратегическа цел за рандеман на потребни изкопаеми, в това число и газ, няма, показват от гражданската самодейност.

Общинският съвет в Генерал Тошево към този момент разгласи в протестна декларация, че е срещу капиталовото предложение на "Русгеоком БГ " ЕАД за употреба на находището като съобщи, че има опасности за водоносния небосвод в Североизточна България, както и да бъдат провокирани трусове в сеизмичната зона. Местната асоциация на зърнопроизводителите, които обработват 600 000 декара земеделска земя, също съобщи своята протестна позиция пред регионалния шеф на Добрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР