Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите.

...
Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите.
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели направиха протестна разпродажба пред Министерството на финансите

Протестът на служители на реда и надзиратели продължава пред Министерството на финансите. Днес акцията минава под мотото "Сватбени костюми или униформи ", а настояването на чиновниците остава същото - нарастване на трудовите хонорари в Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването.

Тази заран палатката на протестиращите служители на реда и надзиратели осъмна с два манекена,

на които са изложени дрехи на чиновници в Групово дело "Изпълнение на наказванията ". Справка на синдиката в онлайн уеб сайтове за търговия е посочила, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Именно това е причина лагерът на протестиращите през днешния ден да се организира под мотото „ Сватбени костюми или униформи “, изясняват от СФСМВР и ССЗБ.

От години работещите в пандизите считат, че

цените на облеклата са прекомерно високи. Охранителите от край време са възмутени и от качеството на платовете, които изсветляват след първото пране. Униформата с всички налични продукти - костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и други надвишава 1200 лева при предел от 600 лева годишно.

През месец май предходната година,

месеци, откакто имаше нарастване на годишния предел от 400 лева на 600 лева, който се поставя на работещите в местата за отнемане от независимост, синдикатът изиска публично мнение и данни, които безапелационно да потвърждават нуждата от сходно нарастване, като уточни съответни образци за нарастването.

Лятна риза с дълъг ръкав тогава нарастна от 42,60 лева на 59,34 лева, тениска елементарна от 5,00 лева на 14.00 лева, трикотажна блуза с пагони от 25,00 лева на 41.76 лева, летен панталон от 48,00 лева на 82,80 лева, яке лятно от 115,00 лева на 161,40 лева, а цената на зимен комплект става от 276,60 на 434,28 лева, при очевидно същите дизайн, качество и вложени материали.

С дейностите си ССЗБ желае да подсети на финансовия министър

за оповестените от него съществени цели за прекъсване течовете и корупцията на всички равнища и да покаже по какъв начин се харчи обществения запас - парите на жителите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР