Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова Израел незабавно да

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова Израел незабавно да
Коментари Харесай

Борел: Израел незабавно да прекрати военната операция в Рафах

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел прикани Израел неотложно да приключи военната си интервенция в Рафах , съобщи ДПА.

Борел съобщи, че израелската атака в най-южния град в линията Газа нарушава доставките на филантропична помощ и " води до още по-голямо вътрешно разселване, излагане на недояждане и човешко страдалчество ".

Европейски Съюз приканва Израел " да се въздържа от по-нататъшно изостряне на към този момент тежката филантропична обстановка в линията Газа ", сподели той, като предизвести, че продължаването на нападението ще обтегне връзките сред блока и Израел.

Въпреки че Европейски Съюз признава правото на Израел да се пази, " Израел би трябвало да прави това в сходство с интернационалното филантропично право и да обезпечи сигурност на цивилното население ", акцентира Борел.

Съюзниците на Израел, в това число Съединени американски щати, които са основният му покровител, към този момент седмици наред го предизвестяват да не подхваща сухопътна атака в град Рафах, където повече от 1 милион палестинци са намерили заслон от сраженията в други елементи на линията Газа.

Според очевидци израелските войски са навлезли през вчерашния ден още по-дълбоко в пренаселения град Рафах, отбелязва ДПА.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР