Протест се провежда под прозорците на властта в центъра на

...
Протест се провежда под прозорците на властта в центъра на
Коментари Харесай

Кирил Петков отиде на протеста на „Възраждане“ срещу зеления сертификат

Протест се организира под прозорците на властта в центъра на София.  Демонстрацията е проведена от Политическа партия „ Възраждане “ и е против зеления документ

Министър-председателят Кирил Петков отиде при стачкуващите и даже взе микрофона от спонтанната естрада пред постройката на Народното събрание. 
 митинг Възраждане БГНЕС
Петков сподели пред протестиращите: „ Знаете ли за какво съм тук при вас? Защото е значимо, в случай че желаеме да има смяна в тази страна, да работим дружно . Аз съм ходил на доста митинги “, сподели още той, само че беше пресечен от освирквания. " Аз съм тук, с цел да чуя вашите рецензии ", сподели още министър председателят. Той напомни, че ръководещите възнамеряват цялостно отпадане на зеления документ у нас, само че стачкуващите започнаха да скандират " Още през днешния ден! ". Петков продължи: " Това, което желая да ви кажа е, че нашето държавно управление не го е боязън да приказва с народа ". 
 митинг Възраждане БГНЕС
Минути по-рано Петков разгласи, че отива пешком при протестиращите, с цел да се срещне с тях и да чуе настояванията им. " Аз от митинги не се тормозя, в противен случай – аз съм бил на доста митинги ", съобщи той. 
 митинг Възраждане БГНЕС

Председателят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов също взе думата: „ Няма да се спрем пред нищо . Трябва да има народ, а не население. Да потвърдим, че ние сме тези, които ръководят страната – ние, българите, а не някой различен “, съобщи той пред множеството. " Ще премахнем тестването на децата , закани се още Костадинов ", във връзка тестването на учениците с щадящи проби в учебно заведение. И прикани стачкуващите да не носят маски

Зеленият документ да отпадне неотложно, настоя и доцент Атанас Мангъров , който  също взе думата пред протестиращите. " Зеленият документ е фашистки и рисков. Тези, които имат зелен документ, могат да се заразяват и в това време да се движат свободно. Този документ е медицински парадокс ", съобщи той. Инфекционистът настоя и маските да не бъдат наложителни. „ Аз всеки ден се срещам с заболели от COVID-19 . Нека който желае да носи една, три, пет маски , само че единствено който желае, а не да са наложителни “, прикани Мангъров .
Блокирано е придвижването в региона на " триъгълника на властта " - сред постройките на Парламента , на Министерския съвет и на Президентството

Демонстрацията се организира под мотото " Искам естествен живот! ". 

Полицейското наличие в региона е засилено, сложени са заграждения към постройката на Народното събрание. 
 митинг Възраждане БГНЕС
Припомняме, че преди дни ръководещите оповестиха поетапно облекчение на Коронавирус ограниченията у нас и отпадане на зеления документ . Още от на следващия ден се облекчават част от изискванията за използването му. Въпреки това от " Възраждане " оповестиха, че плануваният им митинг ще се организира. 

По-рано денем Костадинов написа във Facebook профила си: " Днес отивам пред Министерския съвет, с цел да защитя правото на заслужен и естествен живот - както за мен, по този начин и за всички българи. Никой и нищо няма да ме откаже да се боря за свободата си , и ще се боря, до момента в който победя ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР