Протест с искане за отстраняването на директора на УМБАЛСМ Пирогов“

...
Протест с искане за отстраняването на директора на УМБАЛСМ Пирогов“
Коментари Харесай

Ежедневен протест до оставката на д-р Димитров обяви майката на Даная

Протест с искане за отстраняването на шефа на УМБАЛСМ „ Пирогов “ се организира тази заран във връзка със случая „ Даная “. Майката на 15-годишното момиче, което умря през май предходната година в болничното заведение, започва персонална серия от протестни дни.

Тя разяснява, че всеки ден от 9:00 до 17:00 часа ще бъде пред лечебното заведение и ще упорства до последно за оставката на шефа му доктор Валентин Димитров.

„ Обявих митинга си като персонален и обезверен. Няколко дни ще бъде кротичък, а по-късно ще втвърдим нещата, в случай че се постанова. Много се надявам да не се наложи, и доктор Димитров да послуша здравия си разсъдък, морала и съвестта си. Да напусне поста си, тъй като в една естествена страна още след гибелта на Даная той би трябвало самичък да си тръгне. Аз към този момент нямам друга работа. Ще заставам тук пред паркинга на тротоара. Няма да преча на работния развой на болничното заведение, до момента в който той не си тръгне “, съобщи пред Българска национална телевизия Ани Стоянова, майка на Даная.

„ Има към този момент доста ясни и безапелационни доказателства за неприятното ръководство – умират деца, излизат финансови отчети с финансови неуредици, няма нищо неприятно, когато не се справяш да кажеш, че не се справяш и да си тръгнеш “, добави тя, представена от БНР.

В митинга се включиха и други родители.

„ Смятам, че всеки един родител в България би трябвало да има социална позиция по този проблем, тъй като виждаме, че имаше незаконни неточности освен в проблема на Даная, а и на други деца, които изгубиха живота си тук…Поне да минимизираме корупцията в детското опазване на здравето “, разяснява протестираща.

От „ Пирогов “ дадоха поръчка, че ще се срещнат с Ани Стоянова през днешния ден, осведоми БНР.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР