Промяната в Закона за местните данъци и такси не цели

...
Промяната в Закона за местните данъци и такси не цели
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Не купувайте стари таралясници!

" Промяната в Закона за локалните налози и такси не цели повдигане на налозите, а да се вкара съставен елемент, даващ отражение върху размера на налога и да се подтиква пазаруването на по-екологични коли, а не на остарели таралясници ". Това съобщи в Пловдив ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По думите й колите с евросертификат евро 4, т.е. колите, създадени след 2005 г и насам, ще имат 20% понижение на налога посредством новия коефициент. Увеличение ще имат единствено напълно старите коли.

" Да, ще има и двойно нарастване, само че от 26 на 40 лв.. Ако 2 лв. месечно е наказване, значи, ще е наказване за хората ", разясни Стоянова. Тя даже акцентира, че сходен избор - да се купува по-екологична кола, ще способства за възстановяване качеството на въздуха в Пловдив, който е един от градовете с по-мръсен въздух.

Председателката на бюджетната комисия сподели също, че в последните три години се регистрира растеж на минималната работна заплата с 8-10%. " Движим се доста постепенно, само че посоката е вярна ", разясни в тази тенденция Стоянова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР