Промяната ще настъпи в индустрии като медицината, информационните технологии и

...
Промяната ще настъпи в индустрии като медицината, информационните технологии и
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще замени скъпите кадри до 5 години

Промяната ще настъпи в промишлености като медицината, осведомителните технологии и правото, предвижда анализаторската компания Gartner

Изкуственият разсъдък скоро ще излезе от рамките на автоматизацията на повтарящи се процеси

Само след пет години в няколко основни промишлености на работодателите няма да се постанова да заплащат за скъпи чиновници, в случай че е вярна прогнозата на Gartner за нахлуване на изкуствения разсъдък в разнообразни сфери до 2022 година

Евтини услуги вместо скъпи експерти

В околните години изкуственият разсъдък (AI) ще може да извършва работата на висококвалифицирани експерти в региона на медицината, правото и осведомителните технологии. Такива изводи се съдържат в отчета на анализаторите, които имат вяра, че AI може да излезе от рамките на повтарящите се процеси.

В удостоверение на прогнозата, Gartner показва за образец компании, в които изкуственият разсъдък към този момент освен ръководи ИТ инфраструктурата и някои бизнес процеси, само че и основава комплицирани финансови тактики. Тенденцията към този момент се следи в застрахователния и финансовия бранш.

„ Рано или късно, изкуственият разсъдък и машинното образование ще стигнат до това равнище на развиване, в което високоплатени експерти могат да бъдат сменени с евтини услуги “, разяснява вицепрезидентът на Gartner – Стивън Прентич. „ Ето за какво доста предприятия от високорентабилни промишлености със съществено равнище на конкуренция просто ще заплащат за тези услуги, по този начин както в този момент заплащат за тока “.

Роботи ще трансформират застраховането и взаимоотношението с клиентите

Като евентуален „ дом “ за изкуствения разсъдък се обрисува застрахователната промишленост, сочи анализът. Позициите, заемани сега от хора, които образуват заеми и правят корекции в застрахователните вземания, могат да бъдат автоматизирани, счита Gartner.

Така да вземем за пример, японската компания Fukoku Mutual Life Insurance възнамерява да размени повече от 30 чиновници с компютри и специфичен програмен продукт за четене на медицински документи. Този програмен продукт също е в положение да оцени размера и потребността от заплащания, само че окончателното решение въпреки всичко ще се взима от човек.

Изкуственият разсъдък към този момент основава комплицирани финансови тактики

Друга област на приложение на изкуствения разсъдък е финансовата. Шведската компания SEB, да вземем за пример, употребява когнитивна технология за обслужване на клиентите. Софтуерът на въоръжение в компанията може да взема решения, свързани с бизнес процесите.

Подобна автоматизация е допустима, защото софтуерът схваща семантиката на езика, „ прочита “ 300 страници за 30 секунди и е кадърен да се поучи от личния си опит, като следи взаимоотношението сред чиновниците на компанията и клиентите, разяснява Gartner.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР